bunNu a văzut vreodată asfaltul, iar gropile ascuţite şi hopurile formate în betonul învechit de zeci de ani semnează sentinţe aspre maşinilor şi utilajelor de mare tonaj ce tranzitează zilnic zona. E strada Câmpul Liniştii, un loc parcă uitat de lume şi autorităţi chiar dacă găzduieşte o zonă industrială extrem de animată.
Nimic nu s-a schimbat în bine pe strada Câmpul Liniştii de ani buni de zile. Un carosabil măcinat de vreme şi de greutatea traficului greu din zona industrială conferă locului un aspect de coşmar. În lipsa asfaltului, întreaga zonă e înecată de un praf dens, iar gropi ascuţite ţâşnesc, la tot pasul, din betoanele vechi ce ţin loc de drum. E multă indiferenţă din partea autorităţilor locale atunci când vine vorba despre problema veche şi acută în care zona industrială UTA se zbate din prici­na dezastrului de pe partea carosabilă. Cu atât mai gravă e situaţia dacă e să reamintim că zecile de companii ce activează în această zonă industrială contribuie, prin munca lor, la bunăstarea bugetului local al oraşului. Moneda cu care eforturile lor sunt răsplătite de autorităţile locale nu face, sub nicio for­mă, parte dintr-un târg corect.
S-au săturat de starea deplorabilă a străzii
Mulţi dintre şoferii care se văd siliţi de împrejurări să circule pe strada Câmpul Liniştii sunt resemnaţi. Alţii sunt revoltaţi pentru că au ajuns să îşi distrugă automobilele mergând la muncă. Nu e chiar un capăt de lume să circuli pe strada Câmpul Liniştii, spun unii dintre şoferii de TIR. Chiar şi aşa, ei îi compătimesc pe partenerii lor de trafic aflaţi la volanele maşinilor mici. „Eu m-am învăţat cu strada asta, fiindcă trec zilnic pe ea cu tirul. Când pot să ocolesc ridicăturile şi gropile, trec pe sensul opus de mers. Când nu, aştept să se facă loc şi trec. Nu e normal să existe aşa un drum rău într-o zonă care produce pentru oraş, dar nici nu prea cred că starea străzii e pe lista de priorităţi a Primăriei. Eu nu umblu pe aici cu maşina mea, dar dacă aş fi în locul acelora care trebuie să intre pe aici cu maşini mici, nu cred că mi-ar fi prea bine”, admite T.D, unul dintre mulţii şoferi de TIR care trec zilnic prin zona industrială de pe Câmpul Liniştii. „Aici muncesc, aşa că vin la serviciu cu maşina personală. Este ceva de speriat cum a ajuns să arate strada şi nimeni nu sesizează acest lucru, măcar că avem aici o zonă industrială care, prin specificul ei, produce. Mi-e greu să spun de câte reparaţii am avut nevoie la maşină din cauza şocurilor încasate pe Câmpul Liniştii. Oricum, nu cred că o să vină nimeni de la Primărie să îmi dea banii pe ele”, mărturiseşte angajata uneia dintre companiile care îşi desfăşoară activitatea în zonă. La rândul lor, administratorii firmelor din zona industrială UTA spun că s-au săturat să mai îngraşe bugetul oraşului fără ca acest lucru să aducă vreo îmbunătăţirie în traficul continuu de pe strada Câmpul Liniştii. „Este foarte frustrant să ştii că produci şi contribui la bunăstarea oraşului tău şi să constaţi că, în schimb, autorităţile aleg să îşi întoarcă spatele. Nu cred că e normal să avem atâtea bătăi de cap cu ca­lea de acces către firme câtă vreme fiecare dintre noi aduce câte o contribuţie destul de importantă la bu­get”, e de părere administratorul uneia dintre companiile ce funcţionează pe Câmpul Liniştii.

Recomandările redacției