Suspecţi care plănuiau să comită un atentat „terorist” la Moscova, arestaţi de autorităţi

0
171

Autorităţile ruse au anunţat că au arestat un grup de persoane care plănuia să comită un atac terorist la Moscova, relatează postul Radio Free Europe-Radio Liberty (RFE-RL) în pagina electronică.
Comisia naţională rusă de luptă împotriva terorismului a anunţat duminică faptul că aceşti „criminali” au fost arestaţi într-un apartament din vestul Moscovei, în care ofiţeri de securitate au găsit şi dezamorsat un „dispozitiv exploziv improvizat”.
Agenţia a afirmat că persoanele arestate erau „implicate în pregătirea unui atac terorist la Moscova”. Era neclar imediat dacă acestea făceau parte din vreo organizaţie mai mare.
Putin a evocat eventuale pericole ca militanţi din cadrul grupării Statul Islamic (SI) să comită atacuri teroriste în Rusia atunci când a apărat decizia Moscovei de a lansa atacuri aeriene asupra unor poziţii deţinute de gruparea extremistă în Siria.
Bombardamentele ruseşti au provocat fricţiuni între Moscova şi Washington, care acuză Rusia că a vizat mai degrabă opozanţi moderaţi ai preşedintelui sirian Bashar al-Assad în această campanie.
Putin a declarat duminică, anterior, într-un interviu difuzat pe postul naţional de televiziune, că ameninţarea terorismului în Rusia „exista deja” înainte ca Moscova să înceapă să bombardeze ţinte în Siria, pe 30 septembrie.

Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.