Te-ai îndrăgostit înaintea lui? Vezi cum îţi afectează relaţia

0
217
cuplu_sarutOamenii nu iubesc la fel, nu iubesc la fel de intens şi nici în acelaşi ritm. Este foarte posibil să te îndrăgosteşti de el înainte ca el să înceapă să simtă fluturaşii în stomac de dragul tău. Cum îţi va fi afectată relaţia în cazul acesta?
Din filmele romantice învăţăm că persoanele care se îndrăgostesc simt mereu acelaşi lucru şi în acelaşi timp, la aceeaşi intensitate – nebunie totală. De fapt, în realitate se prea poate întâmpla ca tu să te îndrăgosteşti înainte ca el să aibă sentimente prea profunde sau invers. Ne place să visăm la dragoste împărtăşită, vacanţe senzuale şi aşa mai departe, când, de fapt, viaţa amoroasă reală este ceva mai rece şi mai complicată de atât.

Iubire-sincron sau ritm propriu?

Dragostea la prima vedere nu există sau dacă se întâmplă să vă placeţi reciproc, din acelaşi moment, este probabil un sentiment superficial, după cum spun oamenii de ştiinţă care au studiat „fenomenul”. Ei spun că de fapt oamenii şi-au dezvoltat acest simţ al romantismului pentru a se concentra mai bine în găsirea unui partener sigur. Iar o femeie se poate simţi nesigură de relaţia de cuplu pe care o are sau chiar de ea însăşi dacă simte înaintea lui că îl iubeşte şi chiar îi spune acest lucru, iar el mai are de aşteptat o vreme bună până ajunge în acelaşi punct.

Pe de altă parte, chiar dacă nu simte iubirea de la început ori în acelaşi timp cu tine, asta nu înseamnă că relaţia voastră este damnată, ci puteţi avea o viaţă în doi fericită, chiar şi fără o poveste demnă de comediile romantice. Până la urmă, bărbaţii trebuie să îşi găsească mai întâi o stabilitate financiară şi un echilibru în carieră pentru a se putea concentra, mai târziu, la viaţa intimă.

Ce faci dacă te afli în această situaţie?

Ei bine, cum nu-i poţi comanda inimii să facă ce vrei tu, îi poţi comanda minţii să aibă răbdare. Dacă ai de gând să rămâi în preajmă destul de mult cât să ajungă să te iubească, măcar te poţi bucuria de relaţia profundă de prietenie pe care o poţi lega cu el. Astfel puteţi ajunge să vă cunoaşteţi mai bine şi în timp, dacă ai destulă răbdare, vei auzi şi cuvintele „magice” din gura lui.

Psihologii sfătuiesc să încercaţi cât mai multe experienţe noi împreună, ca şi cuplu, deoarece noutatea şi entuziasmul cresc nivelul de dopamină şi noradrenalină din creier, care oferă senzaţii asemănătoare acelor fluturaşi din stomac pe care îi simţi atunci când te îndrăgosteşti.

Totuşi, nu rămâne cu speranţa că într-o zi se va îndrăgosti şi el, la rândul lui. Până la urmă, sentimentele de iubire apar şi dispar, aşa că dacă dragostea ta se scurge încetul cu încetul, poate este timpul să vă despărţiţi şi să încerci o altă relaţie.

 

Sursa:  Unica.ro 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.