Tinerii arădeni au participat la „Familia creştină”, la Utviniş

0
116

Primăria Zimandu Nou şi Asociaţia „Mobilizează-te!” au organizat în weekend, o manifestare social-educativă și sportiv-recreativă, într-un cadru natural din pădurea Utviniş la care au participat mai multe parohii din Protopopiatul Arad, cu implicarea directă a instituțiilor locale. Evenimentul, care s-a bucurat de prezența multor copii şi tineri, însoțiți de bunicii și părinții lor, s-a desfășurat cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului. A fost o manifestare, în care s-au implicat Asociația „Mobilizează-te!”, Primăria Comunei Zimandu Nou, Parohia Zimand Cuz – Utviniș, Parohia Andrei Șaguna etc.
„Această manifestare demonstrează că Parohiile sunt centre spirituale, în cadrul societăţii, în care se înfăptuiesc pedagogia creștină, viaţa şi activitatea Bisericii. Parohia se găseşte în contact direct cu poporul credincios, pe care-l slujeşte prin diferitele activități didactice, pedagogice, sociale, și, de ce nu, sportiv-recreative. În toate aceste sectoare parohia slujeşte fiecare persoană umană ce se apropie. O întâmpină cu respect şi se apleacă la nevoile ei. Răspunde cu deschidere și căldură la căutarea ei de a se uni cu Biserica şi de a trăi o relaţie adevărată cu ea. Aceste manifestări complexe, ale comportamentului prietenesc al enoriaşilor, au ca și centru persoana umană, pe care o slujesc în nevoile ei cele mai profunde şi esenţiale”, a povestit Teofan Mada, vicar administrativ al Arhiepiscopiei Arad.
Tema evenimentului aleasă de organizatori a fost „Familia Creștină”, ce constituie esența vieții parohiei. La reușita acestui eveniment și-au dat concursul: primarul Dorel Vidran, consilierul Vasile Gheorghiu, părintele Dionisie, de la Mănăstirea „Sfântul Prooroc Ilie” din localitatea Albac, județul Alba, părintele Iosif Bogățan, Parohia Zimand Cuz – Utviniș, părintele Viorel Roja, de la Parohia Grădiște, părintele Marian Han, de la Parohia Șofronea, părintele Radomir Stoica, de la Parohia Arad – Subcetate etc. Cei maturi s-au bucurat de dialogurile duhovnicești cu părintele Dionisie, iar cei mai mici de poveștile creștine, în interpretarea actriței Giorgiana Elena Popan (de la Asociația „Magia Cuvântului”). Nu au lipsit de la acest evenimet, concursurile de desene cu temă religioasă, concursurile sportive (fotbal, badminton, sărituri în saci etc; coordonate de profesorul Gabriel Iazbinscky, de la Liceul pedagogic, „Dimitrie Țichindeal”, Arad), cercul de pictură, atelierul de cățărare în aer liber și, în final, cântece patriotice și creștine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.