Todea: „Toți jucătorii au fost transferați în ideea de a promova și se gândesc în continuare la un obiectiv important”

0
60

Odată cu insuccesul de la Satu Mare, UTA a ajuns pe loc retrogra­dabil în Liga a II-a, departe de aspirațiile din debutul sezonului. Cuvintele pline de un optimism debordant ale lui Adrian Mihalcea și-au pierdut demult substanța, iar multe dintre rănile prezentului chiar îi pot fi imputate fostului antrenor.
Discuția se învârte în jurul cali­tății lotului, dar și a postului deficitar, cel de atacant de careu, care nici acum nu a fost completat de arădeni. „Lotul acesta a fost creat pentru un anumit sistem de joc și de aici s-au născut multe pro­bleme. În plus de asta, s-au schimbat câțiva jucători, unii au plecat chiar de la început (n.a. Roman și Grigorie), însă vă pot spune că toți au fost transferați în ideea de a promova. Calitate au, însă primul lucru ce trebuie să-l facă este să-și recâștige încrederea. Iar pentru asta e nevoie să câștigăm rapid un meci. Apoi, va ieși la iveală și valoarea lor”, consideră Cristian Todea, noul antrenor principal al „Bătrânei Doamne”.
Acesta mai crede că locul slab din clasamentul ligii secunde nu i-a înmuiat pe adversarii direcți. „Nu cred că s-a schimbat nimic și am simțit asta pe pielea noastră inclusiv la Satu Mare. Gazdele s-au apărat, ne-au cedat deliberat posesia, e clar că numele de UTA impune respect peste tot. Pro­blema este la noi. S-a dovedit că nu e de ajuns pentru a intra în teren în tricoul UTA-ei, sau să avem CV-uri de Liga 1, trebuie să demonstrăm prin joc și rezultate cine suntem. Așadar, cred că lucrurile nu s-au schimbat prea mult față de anul trecut, fiecare adversar dă 100% în meciurile cu UTA”, mai spune „Dulăul”.
Revenind puțin asupra deplasării de la Satu Mare, primul său joc în ca­litate de „principal”, Todea a adăugat: „Am avut o posesie destul de bună, dar asta poate și că adversarii s-au apărat foarte mult și ne-au cedat inițiativa. Am reușit să ducem bine mingea în preajma careului advers, dar acolo am avut din nou probleme. Degeaba faci și jocul și ții de minge, căci fotbalul se joacă pe puncte și goluri, iar noi nu ne-am ales cu nimic. Am lucrat în această săptmână pe îndreptarea unor gre­șeli observate la Satu Mare, în timp ce lucrurile pe care le-am făcut bine vrem să le menținem și pentru următorul joc”.
„Bătrâna Doamnă” e în criză profundă de mai bine de o lună de zile, punând la păstrare doar două puncte din 18 posibile și schimbând doi antrenori, pe Adi Mihalcea și Adi Falub, până să ajungă la soluția arădeană, cu Cristi Todea, Sorin Botiș și Cristi Păcurar pe banca tehnică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.