ineupincContra liderului, Ineul n-a mai arătat ca echipa ce capota fără drept de apel în fața Sebișului în urmă cu o săptămână. Jucat pe o ploaie torențială, meciul a avut – păstrând toate propor­țiile – ingrediente din duelurile arădene de altădată, ale anilor 80, când Strungul ori Vagonul întâlneau UTA.
A început tare, cu o intrare a lui Francescu la Suciu (1) ce avea să-l tri­mită pe mijlocașul Șoimilor direct la spital, suspect de fractură. Surprinși, oaspeții au fost ezitanți, în vreme ce zărăndanii au lansat un prim avertisment: Necșulescu a aruncat mingea în buza careului mic, pentru reluarea lui Georgiu blocată excelent de Irimia (7).
La trei minute distanță, Dorian Micloșină a apreciat drept neregulamentară intrarea lui Rusu la Necșulescu și a indicat lovitură de pedeapsă. Iambor l-a fentat pe ineuanul din poarta Pâncotei și era 1-0. Trupa lui Cuedan a preluat inițiativa, însă Mănăilă a intuit ce-l aștepta și dispunerea defensivă l-a ajutat mult. Bier a jucat un rol esențial în tactica noului antrenor al ineunilor, fotbalistul a pendulat eficient în toată zona defensivă în care au contat mult Nicolau și Țoca. Ineul a rămas periculoasă și pe contre.
Pe final de repriză, presiunea Șoimilor a crescut. Bulzan a aruncat mingea în suprafața de pedeapsă din lovitură liberă, Lung a avut prim-planul, Țoca l-a busculat, însă Micloșină i-a înfuriat pe oaspeți, neacordându-le penalty-ul așteptat (41).
Lung a ratat apoi cea mai bună ocazie a echipei sale la ultima fază a reprizei, când lovitura sa de cap din colțul careului mic a trecut milimetric pe lângă bară. Cuedan și-a reconfigurat efectivul la pauză și dominarea Pîncotei a devevenit autoritară. Defensiva Ineului s-a aglomerat însă și mai mult, așa că oaspeților le-a fost destul de greu să fie periculoși în careu. Două lovituri de cap ale lui Alin Mihai (49, 61) au ocolit cadrul porții lui Cioară, la fel        s-a întâmplat și în cazul șutului expediat de Bulzan din 10 metri (66).
Intrarea lui Bebe Mitu a adus ceva mai multă ordine într-o ofensivă pâncotană ce cam abuzase până atunci de centrări înalte, majoritatea rezolvate de ”Nae”. Veteranul Șoimilor a fost aproape de gol la trei minute după ce pătrunsese pe gazon, cu o diagonală de la 30 de metri, scoasă de la rădăcina barei de Cioară.
Cu cinci minute înainte de final, Ineul putea închide meciul. Băd a plecat pe contraatac, Irimia i-a ieșit în întâmpinare la 20 de metri, căpitanul gazdelor a trimis spre poartă, însă goalkeeperul Șoimilor a rămas pe picioare și a oprit golul iminent (85).
Din păcate pentru el și pentru ai săi, după acea intervenție providențială,
Irimia a cedat nervos. Era ultimul minut când, după un off-side semnalizat de Petru Gașpar, portarul și-a părăsit careul și l-a admonestat puternic pe asistent. Acesta l-a chemat pe Micloșină și i-a cerut să-l elimine, ceea ce s-a și întâmplat, iar Irimia a fost greu scos de pe teren de colegii săi.
Cum schimbările erau făcute, în poartă a intrat fundașul Iovan. Acesta a prins o minge, a reușit două degajări bune, iar tabăra lui a realizat că nu e totul pierdut. În al doilea minut de prelungiri, Pâncota a dat lovitura: Bebe Mitu a executat o lovitură de colț perfect, mingea a ajuns la Dubeștean, care, din colțul drept al suprafeței de poartă, a șutat puternic sub bară, 1-1!
Golul a provocat o bucurie uriașă în rândurile Șoimilor, primul loc e tot al lor, chiar dacă avantajul a scăzut la un punct. Mai sunt trei etape incendiare!
Ineu: Cioară – Cornea, Nicolau, Țoca, Tătar – Bier – Iambor (90 Voștinar), Georgiu, Francescu (51 Tomuț, 90 Drăgan), Necșulescu (46 Talpaș) – Băd.
Pâncota: Irimia – Rusu, Lengyel (73 Mitu), Lung (46 Iovan), Dubeștean – Maghici, Suciu (5 Vițu), Issa, Bulzan – Mihai, Hosu (46 Burian).
Arbitri: Dorian Micloșină (Reșița) – Petru Gaspar (Timișoara), Călin Cimpoieru (Lugoj). Observatori: Sorin Ciotlăuș, Valer Nichimiș (Alba Iulia)
Cartonașe galbene: Francescu, Băd, Iambor / Rusu, Maghici, Mitu

Recomandările redacției