Tragedie la balastiera din Sântana. Pompierii trag un semnal de alarmă cu privire la pericolele la care se pot expune cetățenii

0
164

Din păcate, în ciuda eforturilor depuse de salvatori, luni, un adolescent de 14 ani și-a pierdut viața înecat într-o balastieră în apropierea localității Sântana.

Pe fondul temperaturilor ridicate, unii cetățeni aleg să meargă la scăldat pentru a se răcori. Acest lucru poate să constituie un pericol major atunci când nu sunt îndeplinite anumite condiții ce țin atât de zona unde se dorește a se practica scăldatul, cât și de cunoștințele și abilitățile persoanei privind înotul. De asemenea, scăldatul în locurile neamenajate corespunzător determină riscuri majore pentru sănătate, pe lângă pericolul de înec.

În sensul evitării producerii unor situații de urgență, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Vasile Goldiș” al județului Arad vă recomandă: „supravegheați permanent copiii aflați în apă sau în apropierea acesteia; scăldați-vă doar în locurile special amenajate pentru înot și respectați avertizările privind interzicerea scăldatului; evitați scăldatul solitar, fără a avea alte persoane prin apropiere, mai ales dacă nu știți să înotați sau nu aveți deprinderile necesare; evitați scăldatul în râuri, lacuri, canale de irigații sau alte cursuri de apă unde malurile sunt abrupte ori curenții sunt foarte puternici; nu vă aventurați în apă când sunteți în stare de ebrietate, seara târziu sau pe timp de noapte; nu săriți de pe platforme, poduri sau alte construcții, aceste acte de teribilism putând avea consecințe grave. Orice situaţie care poate pune în pericol viaţa unui cetăţean aflat în apropierea dumneavoastră, trebuie anunţată imediat la numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112!”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.