depresieAi o relație minunată, ai grijă ca alimentația ta să fie bogată în minerale și vitamine, faci mult sport, n-ai probleme cu tiroida și nici nu ești în ”zilele acelea”. Și totuși, te simți foarte tristă. Iată care ar putea fi cauzele.

Dormi cu o lumină de veghe

După 5 săptămâni în care dormi cu o lumină de slabă – fie ea veioză, lampă de veghe, televizor sau computer lăsat deschis – poți fi deprimat de-a binelea. Așa arată un studiu realizat de americani care au descoperit că lumina slabă pe care o percepem totuși pe timpul nopții influențează secreția de melatonină și activitatea hipotalamusului, cauzând stări de depresie și shimbări ale dispoziției.

Ești în vacanță la munte

Cu cât ești mai sus, cu atât te poți simți mai ”down”. Un studiu realizat de cercetători de la universitatea din Utah a descoperit că cei care stau mai mult timp la munte suferă de așa-numitul stres metabolic. Acesta se declanșează ca urmare a expunerii la un nivel scăzut de oxigen (hipoxie), iar odată declanșată starea, ea se poate înrăutăți pe perioada următoarelor 3 luni…

Consumi produse ”diet” și ”light”

Aspartamul, dar și alți îndulcitori din produsele diet, light blochează eliberarea de serotonină. Studiile arată că dacă bei 4 pahare de suc ”dietetic” riscul de depresie crește cu 30%.

Ești fan botox

Tu ești mândră că nu mai ai riduri, dar expresia feței îți afectează emoțiile – spun specialiștii. Dacă nu mai poți zâmbi cu gura până la urechi, vei deveni tristă. Un studiu realizat de Universitatea Cardiff a demonstrat că după un tratament cu botox în jurul ochilor, care le-a diminuat capacitatea de a zâmbi (mușchii din jurul ochilor, nu din jurul gurii sunt cei care permit zâmbetului să se ”lățească” pe toată fața) cei care apelaseră la tratament au fost deprimați o perioadă de 2-4 săptămâni.

SURSA:Libertatea.ro

Recomandările redacției