Trotuare noi, în șase zone de larg interes din Frumușeni și Aluniș

0
215

poza 4

În perioada imediat următoare, în localitățile Frumușeni și Aluniș – comuna Frumușeni – se vor derula unele lucrări de infrastructură. Este vorba de realizarea a peste doi kilometri de trotuare, realizate pe porțiuni, în dreptul a șase obiective de larg interes, după cum urmează: în dreptul dispensarelor din Frumușeni și Aluniș; în zona Centrului civic din Frumușeni; la Școala din Frumușeni, la Capela din Aluniș și la Capela din Frumușeni.

Finanțarea este obținută prin proiectul european intitulat „Reabilitarea trotuare, accese, parcări și spații verzi în localitățile Frumușeni și Aluniș, comuna Frumușeni, județul Arad“.

Depre acest contract primarul Reginald Andronic preciza: „Am semnat contractul de finanțare cu Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) iar lucrările vor începe în cel mai scurt timp. Vor dura circa patru luni, așa că până la finele verii să fie gata. Din costul total, 265 000 lei sunt bani europeni, restul fiind coparticiparea noastră din bugetul local.

Am dorit ca prin acest proiect să modernizăm zonele pietonale din șase puncte de interes general din toată comuna, substanțial mai circulate decât normalul. Proiectul vine să-l completeze pe un altul, finalizat recent, prin care am modernizat alte zone, inclusiv un parc – spații deja cunoscute și folosite de localnici.

Aceste inițiative – dar și altele aflate în pregătire – se încadrează în efortul general al administrației de a îmbunătății condițiile generale de trai și de activitate din comuna noastră“ a precizat edilul din Frumușeni.

Aici trebuie adăugat că administrația comunei și-a făcut un bun obicei din a studia sistematic ofertele de finanțare și de a iniția proiecte pentru măsurile care se potrivesc condițiilor și nevoilor comunei.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.