voinic1Duminică, 10 martie, de la orele 11, Trupa Marionete a Teatrului Clasic Ioan Slavici Arad va juca în spectacolul „Prâslea cel voinic şi merele de aur” după Petre Ispirescu.
„Prâslea cel voinic şi merele de aur” este una dintre cele mai vechi producţii pentru copii realizate la Arad, la fel ca şi „Cenuşăreasa” sau „Hansel şi Gretel”, ambele în regia Franciscăi Simionescu. „Prâslea cel voinic şi merele de aur” a fost pus în scenă acum 30 de ani de Horia Davidescu, scenografia fiind semnată de Eustaţiu Gregorian. Din distribuţie fac parte Carmen Mărginean, Adina Doba, Lenuţa şi Sorin Dorobanţu, Izabela şi Mircea Moş, Loredana Alexandrescu şi Cristian Bordaş.
Spectacolele Trupei Marionete au loc la sediul din strada Episcopiei nr. 15. Biletele de intrare pot fi cumpărate de la casa de bilete a Sălii Marionete la preţul de 6.06 lei.
Un nou spectacol în repertoriu – „Greuceanu”
Trupa Marionete lucrează în această perioadă la un nou spectacol, care va avea premiera duminică, 24 martie. Este vorba despre „Greuceanu” după Petre Ispirescu, pus în scenă de Gabriel Apostol, actor şi regizor la Teatrul Ţăndărică din Bucureşti. Din distribuţie vor face parte Lenuţa şi Sorin Dorobanţu, Izabela şi Mircea Moş şi Loredana Alexandrescu. Scenografia spectacolului este realizată de Oltea – Clara Daranga iar muzica originală de Dan Bălan.
Gabriel Apostol – actor, regizor, autor
Gabriel Apostol a primit de-a lungul timpului numeroase premii în ţară şi în străinătate, atât în calitate de actor – mânuitor, cât şi în calitate de regizor. Este, de asemenea, iniţiator al Festivalului de Artă Medievală de la Sighişoara şi a fost director artistic al mai multor ediţii ale manifestării. A fost director artistic al Festivalului Păpuşilor Vii de la Târgovişte din 2007 şi până în 2010 şi membru al juriului – World Festival of Puppet Art din Praga în 2008. În prezent este membru în consiliul director al WAP – World Association of Puppeteers. Este autor al lucrării „Animaţia de la tradiţie la arta computerizată”, apărută la editura – UNATC PRESS în 2008 şi coautor al Dicţionarului teatrului de păpuşi, marionete şi animatie din Romania, volum coordonat de Cristian Pepino şi apărut la editura Ghepardul din Galaţi în 1999.

Recomandările redacției