uavUniversitatea „Aurel Vlaicu” din Arad le va conferi, joi dimineaţa, înaltul titlu de „Doctor Honoris Causa” lui Ionel Valentin Vlad şi lui Radu Graţian Gheţea, remarcabili prin cariera de impact naţional şi internaţional.
Ionel Valentin Vlad este un cunoscut inginer electronist şi fizician, vicepreşe­dinte al Academiei Române. A absolvit Institutul Politehnic din Bucureşti, Depar­- tamentul de Electronică şi Telecomunicaţii în 1966, şi şi-a susţinut teza de doctorat la Institutul Politehnic din Bucureşti, supervizat de prof. G. Cartianu, membru al Academiei Române, în 1972. Cu o bogată carieră în spate, este în prezent cercetător ştiinţific la Institutul Naţional pentru Fizica Laserilor, Plasmei şi Radiaţiei (INFLPR) şi la Institutul de Fizică Atomică din Bucureşti (IAPB), domeniile sale de cercetare fiind Optica şi Fotonica. Este, de asemenea, profesor asociat la Facultatea de Fizică a Universităţii din Bucureşti. Membru al numeroase instituţii cu profil academic şi organizaţii din Europa şi din Statele Unite, precum şi al mai multor societăţi profesionale din România,  se mai poate preciza că acesta vorbeşte şase limbi şi este un autor sau co-autor prolific de cărţi şi articole apărute în publicaţii din ţară sau din străinătate.
Radu Graţian Gheţea este un economist român şi una dintre figurile proeminente ale sistemului bancar din România. Absolvent al Facultăţii de Matematică, Gheţea a lucrat cinci ani ca analist programator la Centrul de Calcul al Sistemului Bancar, fiind apoi transferat la Bancorex, unde ajunge şef al Departamentului de Informatică. Din 1987, ocupă funcţiile de director şi director general. Vicepreşedinte, apoi prim-vicepreşedinte al Consiliului de Administraţie şi membru al Comitetului de Direcţie al Alpha Bank România (fosta Bancă Bucureşti), Radu Graţian Gheţea reuşeşte să preia, în 2007, Preşedintia Consiliului. Demisionează după numai trei luni, atunci când este numit preşedinte al CEC, singura bancă din România rămasă în proprietatea statului.
Radu Gheţea devine în mai 2000 preşedinte al Asociaţiei Bancherilor din România.  În 2001 obţine titlul de doctor în ştiinţe economice, iar în prezent predă ca profesor asociat la Institutul Bancar Român. Membru al diverse organizaţii şi instituţii naţionale şi internaţionale, a fost, de asemenea ales „Cel mai admirat om de afaceri din domeniul bancar” de revista „Bucharest Business Week”, în 2001.
„Pentru mine este o plăcere să invit toţi arădenii la festivitatea la care le vom acorda celor doi titlul  «Doctor Honoris Causa»”, a precizat prof. univ. dr. Lizica Mihuţ,  preşedintele Consiliului Academic al UAV, care consideră că printre meritele principale ale celor doi se numără eforturile susţinute legate de strategia de inovaţie şi cercetare în optică şi fotonică, respectiv modernizarea sistemului bancar din România.
Festivitatea va avea loc la ora 10 dimineaţa la complex M.
(G.S.)

  • Matei spune:

    Tanti Lizica, nu care cumva și UAV o luat niscaiva credite preferențiale de la CEC de-ți veni sa-l distingi pe Gheață ăsta tocmai acum, când cu scandalul ăsta ….eu zic să nu te grăbești….mai ai puțintică răbdare

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției