Considerat de specialişti mai bun decât uleiul de măsline, uleiul de rapiţă face parte din categoria grăsimilor sănătoase. Are acizi graşi saturaţi și conţine grăsimi nesaturate.
Conţine vitamine – Uleiul obţinut din seminţele de rapiţă este bogat în vitaminele E, A, B1, B2 şi betacaroten.
Reduce colesterolul – Uleiul de rapiţă conţine acizi graşi mononesaturaţi şi polinesaturaţi care scad astfel nivelul de colesterol rău şi îl cresc pe cel bun. Consumul regulat de ulei de rapiţă diminuează trigliceridele.
Previne bolile de inimă – O inimă sănătoasă se ţine şi cu ajutorul uleiului de rapiţă. Acesta previne formarea cheagurilor de sânge pe artere şi diminuează astfel riscul apariţiei unor boli cardio-vasculare.
Previne Alzheimer – Conţine acizi graşi buni care intervin în prevenirea depresiilor, a crizelor de demenţă şi chiar a maladiei Alzheimer.

Recomandările redacției