Ultima săptămână a lunii februarie aduce pe scenele Teatrului Clasic „Ioan Slavici” nu mai puțin de șase titluri. Este vorba despre spectacole dedicate atât publicului adult, cât și celor mai mici dintre spectatori.

Astfel, miercuri, 26 februarie, de la ora 19.00, sala Studio a Teatrului Clasic adăpostește spectacolul „Trei surori”, de A.P. Cehov. Montarea, semnată regizoral de Semion Serzin este o coproducție Teatrul Clasic „Ioan Slavici” Arad cu Teatrul Nottara București.

Joi seara, tot sala Studio a TCISA adăpostește unul dintre cele mai logevive și îndrăgite spectacole arădene: „Totul despre femei”, de Miro Gavran, în regia lui Felix Crainicu. Reprezentația din 27 februarie le aduce pe aceeași scenă pe actrițele Adriana Ghiniță, Dorina Darie – Peter și Liliana Balica.

Actrița Diana Ioana Licu este protagonista one-woman show-ului prezent pe scena sălii 30/3, sâmbătă, 29 februarie, tot de la 7 seara. Este vorba despre „Bagajul cu oameni”, după „The search for signs of intelligent life in the universe”, de Jane Wagner

Ultima zi a săptămânii, duminică, 1 martie, este o adevărată provocare pentru spectatorii arădeni care sunt… tentați cu nu mai puțin de trei spectacole. Mini-maratonul teatral începe la ora 11 dimineața, când, pe scena Trupei Marionete, cei mai mici dintre spectatori sunt invitați să urmărească povestea „Guliver în Țara lui Lilliput”, un muzical pentru copiii mai mari de 4 ani.

La ora 19, în aceeași zi de duminică, 1 martie, de la ora 17.30, se dă startul „Săptămânii Comediei” cu o nouă întâlnire în cadrul proiectului „Seara de poezie”. Este vorba despre recitalul „Femeia, eterna poveste”, susținut de actorii Oltea Blaga, Zoltan Lovas, Bogdan Costea, Bogdan Neciu, Liliana Balica și Alina Vasiljevic. Întâlnirea este completată muzical de ,,Trio interbelic”, format din muzicienii: Claudia Stetco, Mihai Vaștag și Marcel Sâpcu.

De la ora 19.00, tot în 1 martie, în sala Studio a Teatrului Clasic „Ioan Slavici” Arad se joacă „Familia Tót”- de Örkény István, în regia Sânzianei Stoican și scenografia lui Valentin Vârlan.

Acţiunea se desfăşoară în vara anului 1942, în localitatea Mátraszentanna. Familia Tót, o familie obișnuită, are un fiu pe frontul rusesc. De dragul lui, pentru a-i asigura protecția superiorului direct, mama, tatăl și sora sa îl găzduiesc vreme de două săptămâni pe Maior. Acesta sosește la ei, cu o stare psihică precară, cu nervii zduncinați. Demersul familiei Tót este unul esențial, căci de el depinde soarta fiului lor. Maiorul suspicios şi indignat la cel mai mic semn al oboselii, găseşte sensul şi frumuseţea vieţii în confecţionarea de cutii. Vizita lui spulberă însă ordinea și liniștea familiei și capătă semnificații profunde”, spun creatorii spectacolului

Spectacolul este prezentat cu acordul Agenției „Proscenium Szerzői Ügynökség”. 

Biletele pentru toate spectacolele se pot achiziționa fie de la agenția teatrală, fie online de pe www.biletmaster.ro.

Recomandările redacției