Un cetățean din Sri Lanka a încercat să treacă granița pe jos

0
91

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac au depistat un cetățean Sri Lanka, care încerca să treacă ilegal frontiera în Ungaria, pe jos, pe la „frontiera verde”.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 02.30, o patrulă formată din poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac, a observat o persoană, care se deplasa pe jos, pe câmp, spre frontiera cu Ungaria.

Persoana, care nu își justifica prezența în zonă, a fost reținută la aproximativ 50 m față de linia de frontieră cu statul vecin și dusă la sediul instituției pentru cercetări.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că este vorba de un cetăţean Sri Lanka, în vârstă de 31 ani, care a intrat legal în România. Persoana în cauză a declarat că intenţiona să treacă ilegal frontiera pentru a ajunge într-un stat din Spațiul Schengen și a recurs la această metodă deoarece nu avea o viză care să-i permită acest lucru.

Poliţiştii de frontieră au întocmit bărbatului actele premergătoare începerii urmăririi penale pentru infracţiunea de tentativă de trecere frauduloasa a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.