Un etiopian a încercat să treacă granița pe jos, în Ungaria

0
237

Un cetățean din Etiopia a fost depistat la frontiera cu Ungaria, în timp ce mergea pe jos. Acesta a fost prins de polițiștii de frontieră în timp ce încerca să ajungă în țara vecină.
Astfel, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Turnu au depistat un cetăţean din Etiopia, care a încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, pe jos, pentru a ajunge în Franţa. Duminică, în jurul orei 12.50, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Turnu au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii migraţiei ilegale, în cadrul căreia au depistat, la aproximativ 300 m de graniţa cu Ungaria, un bărbat care nu îşi justifica prezenţa în zonă şi nu vorbea limba română. Cel în cauză nu poseda documente de identitate, astfel că poliţiştii de frontieră l-au condus la sediul Sectorului P.F. Turnu pentru cercetări. Polițiștii de frontieră au stabilit că persoana în cauză este un tânăr din Etiopia, în vârstă de 26 de ani, care a intrat legal în ţară în baza paşaportului personal și a unei vize valabile.
În cadrul verificărilor, tânărul a declarat că intenţiona să ajungă în Franţa, pentru a-şi găsi un loc de muncă, însă nu poseda viză Schengen, fapt pentru care a încercat să treacă frontiera ilegal, pe jos.
„În cauză, poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei tânărului, efectuând cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun”, a declarat Filip-Ionuț Matei, purtător de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Arad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.