lazurean paginaSituaţia în care a ajuns UTA, clubul fanion al Aradului, provoacă o adevărată revoltă în rândul iubitorilor sportului rege. Cunoscutul om de fotbal Florin Lăzurean, fost preşedinte al UTA-ei, trage, la rândul său, un semnal cu privire la neregulile de la club. Mai mult, acesta este de părere că Primăria nu are niciun drept să ajute clubul „UTA Bătrâna Doamnă”, pe care-l consideră a fi o creaţie politică, făcută pe filiera UDMR. „Primăria nu poate să sprijine pe nimeni. Dacă o face, e vorba de concurenţă neloială. Asociaţia Sportivă «UTA Bătrâna Doamnă» a apărut pentru că lui  Alexandru Meszar îi trebuie un post de conducere. A fost sprijinit de UDMR şi de acolo a plecat totul. «Bătrâna Doamnă» este o creaţie politică. De altfel, echipa aceasta ar fi trebuit să se înscrie în ultima ligă, pentru a începe activitatea competiţională, nu în liga a IV, iar Primăria e cu atât mai mult în culpă, dacă ajută o echipă care nu are ce căuta acolo” , a declarat Lăzurean.
Prejudiciu de peste 52.000 de lei
De menţionat că auditorii Curţii de Conturi au descoperit în urma unui control efectuat la Primărie, un prejudiciu de 52.106 lei, produs în urma unui contract de închiriere semnat cu reprezentanţii Asociaţiei Sportive „UTA Bătrâna Doamnă”. „Din auditul efectuat, audi­torii publici au constatat diminua­rea veniturilor cuvenite buge­­tului local rezultate din derularea contractului de locaţiune încheiat de municipiul Arad cu Asociaţia Sportivă «UTA Bătrâna Doamnă» în data de 01.08.2011, având ca obiect închirierea bazelor sportive, respectiv a Stadionului Municipal UTA – Francisc Neuman […] Valoarea estimativă a abaterii financiare constatate a fost determinată pe baza programului de utilizare a bazelor sportive şi a tarifului aprobat pentru desfăşurarea/organizarea unui meci amical/ oficial de fotbal în sumă totală estimativă de 52.106,04 lei”, se arată într-un raport întocmit pe 5 iulie 2013.
Trebuie găsită o soluţie pentru UTA
În ceea ce priveşte echipa mare a UTA-ei, Florin Lăzurean este de părere că trebuie găsită o soluţie care să permită funcţionarea clubului. „Trebuie să ieşi din cercul vicios şi să intri într-un cerc normal. În primul rând trebuie găsit cadrul moral, legal şi să asiguri ulterior cadrul de funcţionare a clu­bului”, susţine Lăzurean. Atunci când a venit vorba de Adrian Marţean, Lăzurean spune că acesta a vrut să-şi asocieze imaginea cu cea a clubului, dar nu era cazul ca UTA să se asocieze cu el. „Ăsta e nivelul lui de credibilitate şi imagine. A vrut să-şi asocieze imaginea cu UTA şi nu era cazul ca UTA să se asocieze cu el. Catanzariti e de vină. Ar fi trebuit să-i ceară bonitatea, să vadă de activităţile pe care le-a avut înainte. Catanzariti a fost de bună credinţă, dar mânat de problemele imediate a fost nevoit să se asocieze cu oricine dă nişte bani. Ar fi fost bună o asociere de acest fel pe termen scurt, punctual, nu pe termen lung. Catanzariti a încercat să scape de toate responsabilităţile pe care le-a avut ca administrator al societăţii până în momentul respectiv, fără să realizeze că o eventuală responsabilitate penală nu o poate trans­fera. Toată lumea a acceptat, pentru că a vrut să scape de UTA, iar Marţean a luat UTA fără să-şi asume nicio responsabilitate şi toată lumea tace şi se bucură că UTA nu a murit. Şi asta e o chestie de moment. Un individ responsabil, care nu are posibilitatea să întreţină o astfel de activitate, nici nu se angajează la ea, dar dacă eşti iresponsabil nu ai ce căuta la UTA”, mai spune fostul preşedinte.
Investiţie de cel puţin un milion şi jumătate de euro pe an
Acesta a ţinut să precizeze că un om de afaceri se poate gândi să preia o echipă cum este UTA, doar dacă are de unde să dea cel puţin un milion şi jumătate de euro pe an. „Dacă eşti cu datoriile la stat plătite la zi, dacă firmele tale produc şi dacă eşti dispus să cedezi un milion jumate două milioane de euro pe an, abia atunci te poţi înhăma la o astfel de situaţie. Creditările sunt benefice, dacă cel care le dă e responsabil, pentru că trebuie să găseşti metodele pentru a produce banii aceia în club. În perioada mea am găsit o formulă foarte bună de a face bani în cadrul clubului, acceptată până la un anumit moment, dar când am vrut să o pun în practică, toată lumea mi-a dat tălpi în gură. Am făcut un SRL în cadrul clubului, care ar fi trebuit să facă activităţi comerciale, să producă bani din alte activităţi, iar aceştia să fie folosiţi pentru finanţarea clubului”, a mai spus Lăzurean.
În ceea ce priveşte faptul că Marţean se lăuda la un moment dat că-l va convinge pe Adrian Mutu să vină la Arad, Florin Lăzurean spune că a fost doar praf în ochii arădenilor.

Recomandările redacției