Gruparea fanion a Aradului pare să-și fi rezolvat defintiv problema ce nu i-a permis să concureze cu arme egale cu celelalte grupări fotbalistice din Liga a II-a implicate în lupta pentru promovare. Primă­ria, prin Centrul Municipal de Cultură Arad nu mai poate ignora schimbările legislative recente și va aproba inclusiv cheltuielile cu salariile jucătorilor și staffului tehnic începând cu luna octombrie.
Cel care a dat vestea sub forma unei certitudini a fost Codru Gră­dinariu, directorul general al „Bă­trânei Doamne”, în cadrul confe­­- rinței de presă săptămânală. „Săptămâna trecută s-a purtat o discuție între reprezentanţi ai Primăriei, Centrului Municipal de Cultură Arad și ai conducerii clubului pe tema modificării legii 350, lege pe baza căreia clubul accesează fonduri nerambursabile. Primăria Arad, care a fost și va rămâne pilonul foarte important al clubului, va ține cont de modificările legislative, iar din banii ce ne-au fost alocați, clubul va putea deconta contractele de activitate sportivă, jucătorilor și staffului tehnic, începând cu luna octom­brie. Acest lucru a fost transmis și jucătorilor. Salariile celor din conducerea clubului, respectiv stafful administrativ, nu au fost niciodată asigurate de la bu­getul de stat şi nici de acum înainte nu vor putea fi alocate din aceste fonduri. În acest moment avem două luni restanțe salariale către jucători, pentru lunile august și septembrie, pe care rămâne să le rezolvăm. Jucătorii nu au restanțe privind primele de joc. Au fost achitate opt prime de joc în acest sezon. Această modificare de lege consolidează, fără doar şi poate, şi sloganul nostru «UTA este a tuturor arădenilor!»”, a menționat „oficialul” UTA-ei.
Mergând mai departe cu rațio­namentul, și amintind eforturile realizate de cea mai longevivă conducere administrativă a clubului UTA de după Revoluție, Grădinariu mai susține că: „Avem toate motivele să sperăm că efectele acestei schimbări legislative se vor vedea și în rezultatele sportive. Până în prezent, pentru conducerea clubului nostru, obiectivul major a fost asigurarea continuității activităţii sportive, obiectiv realizat, spu­nem noi. Cinci sezoane încheiate înseamnă 60 de salarii achitate pentru o singură persoană şi acest lucru vă asigur că a fost foarte-foarte greu. Trebuie men­ţionat că este cea mai lungă perioadă în care o conducere asi­gură desfăşurarea activităţii din 1989 încoace, deşi, aşa cum ştim cu toţii, în ultimii cinci ani, pe plan legislativ, economic, social şi sportiv, au existat mari sinuozităţi la nivel naţional”.
Așadar, începând cu luna octombrie 2018, marea povară a sa­lariilor pentru jucători și antrenori va fi luată de pe umerii conducerii Campioanei Provinciei. Totuși, aceasta urmează să găsească resurse pentru achitarea retribu­țiilor pe lunile august și septembrie, dar și a memoriilor depuse de foștii jucători.

Recomandările redacției