Unde mergem în weekend în județ

0
156

Afis Bulci

Și în acest sfârșit de săptămână, în județ vor avea loc un număr mare de serbări câmpenești cu programe cultural-folclorice valoroase dar și de muzică ușoară dar și un festival folk.

* Bulci (comuna Bata). Timp de două zile, începând de vineri seara și continuând sâmbătă, la Bulci va avea loc încă o ediție a cunoscutului festival „Maris Fest“. În vecitănatea maiestuosului castel al familiei Mocioni, vor răsuna prestațiile unor virtuoși ai genului, începând cu Ioan Gyuri Pascu & The Blue Workers și continuând cu:  Hidro Grup 8, Nova Band, Corso, Old Lady’s Band,Vasile Gondoci, Adrian Ivanitchi, Didina Curea, Vizi Imre, Cristi Buica, Nelu Pitic, Daniel Julean & Trupa de Serviciu, Alin Bejan, Grupul Ama. Lista a fost completată cu formația rock Fantazia, de la Palatul Copiilor Arad.

*Șepreuș. În zilele de sâmbătă, 8 și duminică, 9 august la Șepreuș va avea loc a VIII-a a sărbătorii „Zilele Șepreușului“, în organizarea Primăriei, Consiliului Local Șepreuș și a Centrului Cultural Arad. Deschiderea oficială va fi sâmbătă la ora 10, în fața Primăriei, unde primarul Simion Incicău va adresa cuvântul de deschidere. Seara va fi o Petrecere bihoreană. Sărbătoarea va continua și duminică, cu sport și încă un spectacol seara cu o distribuție deosebită și care se va încheia cu un foc de artificii.

*Iratoșu. O sărbătoare mai aparte va fi organizată sâmbătă, 8 august, la Iratoșu; este vorba de Ziua Pescarilor. După cum spunea viceprimarul comunei, Florin Baniciu „sărbătoarea aceasta – Ziua pescarilor – este deja la cea de-a patra ediție și de fiecare dată toată lumea a apreciat-o datorită originalității ei“.

*Semlac. În acest weekend și în comuna Semlac va fi mare sărbătoare. Aceasta va demara începând cu orele 14, în zona Primăriei. „Ziua comunei Semlac“ – organizată sâmbătă, 8 august – va ocaziona întâlnirea tuturor semlecanilor dar și a oaspeților lor.

* Grăniceri. În acest al doilea weekend al lunii august, adică sâmbătă, 8 și duminică, 9 august, la Grăniceri se vor ține Zilele comunei Grăniceri. Primarul comunei, Claudiu Bătrânuț ne spunea: „ca la fiecare ediție nu vor lipsi evoluțiile ansamblurilor folclorice atât de la noi cât și din localitatea înfrățită Aletea, din țara vecină –  printre alte ansambluri și trupe ce vor fi prezente la sărbătoare. Va fi deschis temporar punctul de trecerea frontierei dintre Grăniceri și Aletea (Ungaria) în cele două zile ale manifestării“. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.