Uniunea Locală a Asociaţiilor Locative Arad vine în sprijinul asociaţiilor de proprietari cu informaţii privind ajutorul de încălzire

0
93

Persoanele singure şi familiile cu venituri mici pot să solicite, conform legislaţiei în vigoare, ajutorul pentru încălzirea locuinţei.
Acesta este acordat doar dacă sunt îndeplinite anumite condiţii înscrise în ,,cererea – declaraţie pe proprie răspundere pentru acordarea unor drepturi de asistenţă socială”.
Cererea şi actele doveditoare trebuie depuse la centrele stabilite de  primarie până la data de 15 octombrie.
Ulterior datei de 15 octombrie se pot depune cererile oricând în intervalul 1 noiembrie 2017 – 31 martie 2018, până la data de 20 a fiecărei luni. Ajutorul de încălzire poate acoperi parţial sau integral costurile de încălzire şi este reglementat de OUG nr. 70/2011 privind măsurile de protecţie socială în perioada sezonului rece.
„Ajutorul este acordat pentru principalul sistem de încălzire al locuinţei şi de el se pot bucura consumatorii de energie termică în sistem centralizat, de energie electrică, de gaze naturale şi de lemne, cărbuni şi combustibili petrolieri. Pentru a putea obţine ajutorul, veniturile solicitanţilor trebuie să fie sub anumite niveluri stabilite prin OUG nr.70/ 2011“, a precizat Dorina Lupşe, preşedinte U.L.A.L. Arad.
Astfel în cazul energiei termice ajutorul poate fi obţinut de familiile cu un venit net mediu lunar pe membru de până la 786 lei şi de persoanele singure cu un venit net mediu lunar de maximum 1082 lei.
În cazul ajutoarelor pentru gaze naturale, energie electrică şi lemne, cărbuni şi combustibili petrolieri limita maximă a venitului net mediu lunar pe persoana este de 615 lei. Pentru sprijinirea populației în perioada sezonului rece şi autoritățile administrației publice locale pot stabili, prin hotărâre a consiliului local, măsuri de protecție socială din bugetele locale, în compensare procentuală a unei sume lunare ca ajutor pentru încălzirea locuinței cu energie termică, în completarea celor acordate de la bugetul de stat;
Stabilirea dreptului pentru ajutoare de încălzire se face prin dispo­ziţie a primarului care se emite o singură dată pentru toată perioada de acordare a ajutorului. Solicitanţii pot primi mai multe informaţii la sediul U.L.A.L. Arad, str. Ştefan Cicio Pop, nr. 7., între orele 9 -17. (G.C.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.