Nu mai puțin trei echipe ale UTA-ei sunt li­dere în competițiile federale în care evoluează, dar una singură este neînvinsă. Este vorba de juniorii Under 16, angrenați în seria a III-a a Ligii Elitelor, calificați demult în play-off, unde ve reîntâlni cu două formații timișorene, ASU Poli și LPS Banatul și una dintre U. Cluj și LPS Satu Mare. De altfel, arădenii pot decide soarta sătmărenilor, pe terenul cărora evoluează în ultima rundă, pe 14 martie, cu dorința de intra cu un avans liniștitor în faza a doua a întrecerii.
Acum, distanța dintre „roș-albi” și rivalii „alb-violeți” este de patru puncte. De altfel Poli e singura formație ce a reușit să strice par­cursul perfect al utiștilor cu o remiză în partida directă, de pe Bega. „Vrem să intrăm cu şapte puncte avans în play-off și, bineînțeles, să rămânem pe primul loc până la final. Prezența în careul de ași e principalul obiectiv stagional, unde am avea ocazia să ne măsurăm forțele cu cele mai bune echipe la această categorie de vârstă. Colțea Brașov, din seria I, respectiv Viitorul și Dinamo, din seria a II-a, au cele mai mari șanse să se califice acolo, însă până atunci mai e mult. Noi trebuie să ne vedem de treabă, să creștem de la antrenament, la antrenament și de la joc, la joc, conștientizând faptul ca reprezentăm UTA, un club de mare tradiție, cel mai titrat din Provincie. Până acum, am avut un sezon bun, venirile lângă mine, pe banca tehnică, ale lui Costel Bogoșel și Sandu Țamboi, au fost de foarte bun augur. Formăm un staff tehnic competitiv, încercăm să lucrăm cât mai profesionist și, deocamdată, rezultatele spun că, în mare, am și reușit acest lucru. Au fost importante și transferurile făcute în vară, în special în linia de fund, unde au sosit, Blaga, în poartă, plus fundașii Varga, Opriș și Codrea, iar în atac a apărut Lingurar. Pe lângă clasarea pe primul loc în seria noastră, ne bucurăm că dăm jucători și la grupele mai mari, pe Cătălin Vulturar chiar la prima echipă. Apoi, Tirian, Codrea sau Sarkozi au jucat și la Under 17, scopul final este să ajungă într-o zi la prima echipă. Și aici mă refer la cât mai mulți componenți ai grupei cu care, personal, lucrez de zece ani de zile, de la CSȘ Gloria și în care am mare încredere”, spune profesorul Dinu Donca.
Vulturar, chemat să vorbească colegilor despre experiența de la Liverpool
Fără îndoială, vârful generației 2004 de la UTA este Cătălin Vulturar, devenit și cel mai tânăr debutant în primele două ligi din România la vârsta de 14 ani și 9 luni. Mijlocașul central e și căpitanul naționalei Under 16 și în urmă cu o lună a susținut probe de joc la Academia deținătoarei Champions League, FC Liverpool. „Am insistat să vină să le vorbească puțin cole­- gilor săi despre ceea ce a trăit la Liverpool. Noi tot le spunem, tragem de ei pentru a-i responsabiliza mai mult, poate dacă află direct din gura unui coleg de-al lor cum e în fotbalul mare va fi altceva. Toți ar trebui să tindă cât mai sus în cariera lor”, mai susține Donca. Un alt fotbalist talentat al grupei de 2004, Ahmet Ekmekci, ar fi trebuit să susțină un trial la un alt club mare din Europa, FC Barcelona, dar: „Îl dor în continuu genunchii și va pleca la o Clinică în Germania pentru un control amănunțit. Pe RMN nu se vede nimic, doctorii susțin că durerile vin de la creștere, însă parcă ceva nu e în regulă”
UTA Under 16 și-a încheiat de zece zile vacanța și susține antrenamente zilnice, dar și o serie de partide de verificare, inclusiv cu echipe de seniori, precum divizionarele jude­țene, Pâncota, Sântana, Academia Brosov­szky sau Ghioroc. Între 8 și 14 februarie, puștii „Bătrânei Doamne” se vor cantona la Moneasa.

Recomandările redacției