Vedeta zilei – S-a stins din viaţă una dintre cele mai mari soprane ale lumii

0
33

Soprana Mirella Freni, una dintre cele mai importante voci ale secolului trecut, s-a stins din viață duminică, 9 februarie 2020, la 84 de ani, potrivit publicației italiene Il Resto del Carlino. Potrivit agentului ei, J.F. Mastroianni, citat de New York Times, Freni avea o boală degenerativă și suferise deja o serie de accidente vasculare cerebrale.
Viața și cariera muzicienei venite pe lume în 27 februarie 1935 au fost legate de Luciano Pavarotti, de asemenea ori­ginar din Modena. Freni (pe numele adevărat Fregni) fusese atrasă de operă încă din copilărie, la numai zece ani cântând în cadrul unui concurs radiofonic aria pucciniană Un bel di vedremo. A de­butat la 19 ani la Teatro Comunale di Modena.
Recunoașterea pe plan internațional a venit în 1960, la Glyndebourne, unde artista a cântat Adina. La scurtă vreme după această realizare Mirella Freni era soprana italiană preferată a lui Herbert von Karajan și una dintre partenerele de scenă constante ale lui Luciano Pavarotti.
Mirella Freni a cântat pe cele mai importante sce­ne de operă din lume, în­cheindu-și cariera la Opera din Washington, în 2005, când a interpretat ro­lul Ioanei d’Arc. Freni avea 70 de ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.