VREMEA începe să se încălzească uşor. PROGNOZA METEO pentru miercuri şi joi

0
122

Miercuri, valorile termice vor fi în creştere în toată ţara, însă vor caracteriza în continuare o vreme mai rece decât în mod obişnuit la această dată, în special în regiunile extracarpatice, informează Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 9 şi 18 grade, iar cele minime, în general, între 2 şi 11 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări în vestul şi în nord-vestul teritoriului, unde pe spaţii restrânse va ploua slab. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în Banat şi pe crestele montane. În zonele joase, dimineaţa şi noaptea, pe spaţii restrânse se va semnala ceaţă.

Joi, vremea va continua să se încălzească în cea mai mare parte a ţării, astfel încât, în regiunile intracarpatice va deveni uşor mai caldă decât în mod normal la jumătatea lunii octombrie. Cerul va fi temporar noros şi izolat va ploua slab, ziua îndeosebi în zona montană, iar noaptea cu precădere în regiunile vestice. Vântul va avea intensificări în sud-vestul şi sudul teritoriului, cu viteze mai mari în sudul Banatului şi pe crestele montane. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 9 grade în nordul Moldovei şi 23 de grade în Dealurile de Vest, iar cele minime între 1 grad în estul Transilvaniei şi 13 grade în Banat şi pe litoral. În zonele joase de relief, dimineaţa şi noaptea local se va semnala ceaţă, posibil asociată cu burniţă.

Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.