La sfârșitul săptămânii trecute, respectiv în zilele de vineri, sâmbătăt și duminică, orașul Sântana a fost în mare sărbătoare. S-a desfășurat încă o ediție a unei manifestări ce a reușit să aducă bucurie și voie bună tuturor locuitorilor orașului precum și oaspeților lor.
Deoarece toată săptămâna a fost o vreme caniculară, organizatorii – administrația și consiliul local al orașului Sântana – au luat salutara hotărâre ca activitățile culturale programate să se desfășoare… la ceas de seară. Chiar și așa, căldura a fost deosebită însă aceasta nu i-a împiedicat pe oameni să participe la programul deosebit al sărbătorii. Acesta a fost dublat – oarecum, și de o bogată ofertă culinară și nu numai, numeroșii comercianți oferind în condiții civilizate tot felul de preparate și mai ales băuturi răcoritoare.
Trei zile de programe
atractive
O scurtă prezentare a întregii sărbători ne-a fost făcută de chiar primarul orașului Sântana, Daniel Tomuța.
„Am organizat manifestarea pe durata a trei zile, pentru a da posibilitatea tuturor spectatorilor să participe la orice activitate ar fi dorit. În prima zi vom începe cu o întâlnire în holul Primăriei, activitate în cadrul căreia vom premia cuplurile de localnici care sărbătoresc 50 de ani de căsătorie. Anul acesta am înregistrat 13 cupluri. Tot în prima zi s-au organizat exerciții demonstrative de PSI,  după care fanfara orașului – de care s-a ocupat viceprimarul Cornel Gligor a avut un program. Sâmbătă, după ora 18 a fost programată muzică ușoară și un concurs – Miss Sântana 2017. Pe parcursul zilei au fost programate și întâlniri sportive: handbal, minifotbal.
Duminica a fost programată tradiționala expoziție de animale domestice și păsări, cu cele mai frumoase exemplare din fiecare soi. Programul a continuat cu muzică populară, platoul unde s-a derulat spectacolul fiind arhiplin de spectatori.
Au mai fost, de asemenea, și diferite alte mijloace distractive pentru copiii de vârstă mică: jocuri, tobogane“ a adăugat la finalul expunerii primul edil din Sântana.
Spectacole de excepție
În această a treia zi – adică duminică, s-au desfășurat numeroase puncte din program, la întreaga manifestare participând și numeroși artiști oaspeți. Astfel au venit să evolueze pe scenă numeroși copii aparținând unor grupuri tematice, înveșmântați în frumoase costume populare specifice zonei. Ei au fost însoțiți de instructori și coregrafi. Au urcat pe scenă de asemenea și cunoscuți interpreți de muzică populară, evoluțiile lor stârnind aprecieri verbale și numeroase ropote de aplauze.
Programul a început cu evoluția Clubului Copiilor din Sântana – Ansamblul folcloric Cununița Junior – instructori profesorii Mircea Belean și Ioan Dărău.
Au urmat apoi: Orchestra de copii și tineret a Casei de Cultură din Sântana – coordonați de profesor Emil Șandru, Ansamblul Busuiocul Junior din Sântana – coordonați de Rozalia Pașca, coregraf Andrei Șandru; soliștii de muzică populară: Georgina Tasie, Alexandra Corban, Florina Dărău, Leonard Stoian, Roberta Lup, Mădălina Haza, Mihaela Boda.
Au mai cântat: Orchestra Mile Povan din Arad, cu soliștii: Mile Povan, Paula Pașca, Ionuț Guver, Viorica Mănăstire, Radu Vand; Ansamblul folcloric Cununița al U V V. Goldiș  din Arad – instructor Ioan Dărău; Orchestra Rapsodia din Arad condusă de profesor Vasile Rus, cu soliștii: Vlad Șerban, Ioan Luguzan, Ioan Suedu, Daniela Stan; Formația Dorin Roman din Sântana cu soliștii Pavel Cighirean, Călin Timiș;  Formația Sorin Mocan cu soliștii: Liliana Cosma, Sorin Mocan.
Au încheiat programul doi cântăreți de muzică populară renumiți: Teodor Furdui Iancu și Ovidiu Homorodan a căror evoluții au fost aplaudate la scenă deschisă de spectatori.
Atmosfera a fost una deosebită și după felul cum a primit publicul toate evoluțiile artiștilor sunt motive întemeiate de a spune că programul ales a fost pe placul tuturor celor prezenți.

Recomandările redacției