Ziua de Conștientizare a Autismului – marcată la Arad

0
179

La începutul acestei săptămâni, la Arad a fost marcată Ziua Internațională a Conștientizării Autismului. Acțiunea, în care au fost angrenați și arădenii doritori a fost organizată de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului.
Astfel, luni, la Centrul de Asistenţă și Consiliere pentru Persoanele cu TSA din cadrul DGASPC Arad a avut loc „Ziua Porţilor Deschise” derulat începând de dimineață până la ora 16.00, la sediul de pe strada Baba-Novac, nr. 15D.
Tot luni, de la ora 12.00, copiii care frecventează Centrul TSA, alături de voluntari și părinții lor, au participat la un atelier de creaţie, unde au realizat împreună desene, picturi pe tricouri și obiecte decorative. Marți, de la ora 10.00, la sediul principal al DGASPC Arad, de pe strada 1 Decembrie 1918, nr 14, specialiștii Centrului TSA s-au întâlnit cu părinții copiilor cu autism, ocazie cu care au abordat subiecte de interes și cu impact direct în viața celor afectați de această tulburare.
55 de copii diagnosticaţi cu tulburare de spectru autist sunt în prezent în evidenţa Centrului de Asistenţă și Consiliere pentru Persoanele cu TSA, centrul asigurând beneficiarilor servicii de specialitate oferite de patru psihologi și un logoped.
Centrul de consiliere şi asistenţă a persoanelor cu TSA a fost înfiinţat în cadrul proiectului „Şi ei trebuie să aibă o şansă – Program de sprijin pentru integrarea socială şi profesională a persoanelor cu tulburări de spectru autist”. Proiectul a beneficiat de finanţare europeană şi a fost implementat de către Fundaţia Romanian Angel Appeal în parteneriat cu Ministerul Muncii, DGASPC Arad şi Asociaţia de Psihoterapii Cognitive şi Comportamentale din România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.