Ziua îndrăgostiților, celebrată la Filarmonică prin multe feluri de muzică

0
293

Filarmonica de Stat Arad propune în acest an de Ziua îndrăgostiților, în concertul de joi, 14 februarie 2019, o mixtură de genuri muzicale și entități artistice. Pe scena Palatului Cultural vor concerta Orchestra simfonică dirijată de Cristian Neagu, Mario Band cu invitații săi, Ionuț Cădariu, Cosmin Harbei și Alex Florescu și Corul academic.

Evenimentul debutează în formatul clasic, cu un mini-pachet simfonic, pentru cei care agreează muzica serenadelor, meditația sau valsul. Suportul repertorial al ansamblului orchestral este asigurat de partituri cu dedicații sonore și titluri cuceritoare, autografe Enrico Toselli, Edward Elgar, Jules Massenet și Dmitri Șostakovici, ne-a declarat Doru Orban, managerul filarmonicii.

Seara continuă în culorile muzicii de divertisment, scena fiind înlocuită de instrumente și interpreți de muzică pop & rock. Mario Band acoperă partea mediană a programului, propunând cover-uri după melodii celebre din repertoriul Holograf, Ștefan Hrușcă, Mircea Baniciu, Elvis Presley etc., iar finalul îi revine Corului academic.

Titluri din muzica pop a ultimelor decenii, dar și partituri de film, vor putea fi ascultate în binecunoscutele versiuni corale ale lui Sabin Păutza. Propuse în repertoriul ultimelor stagiuni, fie în formatul coral, fie în acela cu suport simfonic, teme favorite din Love Story, The Godfather sau Romeo and Juliet, dar și autografe Paul Anka, Elvis Presley, Stevie Wonder sau Eric Clapton, vor fi acompaniate în această seară de pianistul Sorin Dogariu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.