Ziua mondială a judo-ului, sub sloganul prieteniei

0
211

Duminică, judoka de la CSM Arad, sub coordonarea lui sensei Dorin Drimbe, au încercat să oprească pentru un moment trecerea irevocabilă a timpului, să rămână tăcuţi şi să mediteze asupra ceea a realizat fondatorul judo-ului. „Această dată, are o semnificație aparte pentru practicanții judo-ului, fiind ziua de naștere a fondatorului Kano Jigoro, care dorindu-și să creeze un mijloc de educație, a reușit să formeze un sport pentru toată lumea, indiferent de unde vine cineva, indiferent de situaţia socială, sau materială, religioasă sau politică, indiferent de naționalitate sau de capacitatea fizică și psihică, un sport pentru toţi cei care vor să practice judo în spiritul dreptăţii, a respectului, a curajului, a sincerităţii, a onoarei, a modestiei, a controlului de sine, a politeţii şi nu în cele din urmă a prieteniei care se leagă între membrii cluburilor”, a menționat sensei Drimbe.
Prima ediţie s-a defășurat în anul 2011, cu tema RESPECTUL și a avut un succes fantastic în toate țările unde se practică judo. Anul acesta, Ziua mondială a judo-ului s-a desfășurat sub sloganul PRIETENIE. În anii precedenți, temele alese au fost „Judo pentru toți” (2012), „Perseverență” (2013), „Onoare“ (2014), „Uniți” (2015), „Judo pentru toată lumea” (2016), și „Curaj” (2017).
După omagiul adus fondatorului Kano Jigoro, judoka antrenați de sensei Dorin Drimbe, au sărbătorit această zi împreună, copiii primind diplome de participare, jucându-se și simțindu-se bine alături de părinți.
„Judoka de la CSM Arad, cât și senseii acestora împreună cu sponsorii, doresc ca prin puteri­le lor să ducă tradiţia mai departe, astfel ca să poată păstra locul de cinste în ierarhia naţională a sportului românesc şi nu numai, să poată oferi în continuare bucurii suporterilor fideli şi tuturor arădenilor și iubitorilor de sport în general”, a adăugat Dorin Drimbe.
Daniela Onaga

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.