Săptămâna trecută, liderii PPDD de la Bucureşti Simona Man (preşedinte) şi Liviu Neagu (secretar general) s-au aflat într-o vizită la Arad, ocazie cu care s-au plâns presei că au avut pe urmele lor oameni de la DGA şi Inspectoratul de Poliţie. Povestea cu cei de la PPDD e cam ca la Radio Erevan. Adică, într-adevăr, cineva era pe urmele lor, dar nu era nici de la DGA, nici de la poliţie, ci de la altă instituţie, un pic mai periculoasă. Iar domnii cu pricina n-aveau treabă cu liderii PPDD de la Bucureşti, ci cu cei de la Arad.
Cel puţin aşa susţine şopârla noastră, care a prins din zbor o discuţie între doi procurori, despre ce se întâmplă la PPDD Arad. Cică domni cu funcţii de prin partid fac presiuni pe la colegii de la PD-L, tot cu funcţii, să le dea şi lor ceva de ciugulit. Cum ar veni, cei de la PPDD ar pune-o de-o afacere, ba cu asfaltări de drumuri, ba cu contracte cu firme de pază, ba cu termopane, ba cu firme de catering. Cum ar veni, cei de la PPDD se pricep la o groază de treburi numai de lucru să fie.
Tot şopârla se jură că cei de la PPDD fac asemenea presiuni asupra celor de la PD-L pentru a primi licitaţii, încât s-a auzit şi la anumiţi procurori, care s-au gândit că nu e rău să se pună pe treabă să vadă cum şi ce se întâmplă pe la Primărie şi CJA cu aceşti domni dornici de muncă pe bani publici. Şi cică nu sunt puţine câte au aflat, mai ales cu ocazia vizitei efectuate de conducerea centrală a PPDD, care cică tot de aia s-a aflat la Arad, sătulă fiind de promisiunile neonorate ale celor de la PD-L şi de faptul că de la Arad nu merg cotizaţiile la Bucureşti.
Situaţia este atât de gravă încât avem informaţii că bomba va exploda în săptămânile următoare, când vor ieşi la iveală afaceri de necrezut pe care unii de la PPDD au încercat să le facă din bani publici şi pentru care se pare că s-au luat ceva avansuri, iar nişte oameni de afaceri sunt cam nemulţumiţi.

Recomandările redacției