Reprezentativa de tineret a României a disputat în această seară un meci amical la Frosinone cu selecționata similară a Italiei. Scorul final a fost de 4-2 pentru gazde, după ce la pauză tricolorii conduceu cu 2-1.

Din lotul selecționat de antrenorul Florin Bratu pentru acest meci de pregătire, au făcut parte și jucătorii UTA-ei, David Miculescu și Damian Isac. Miculescu a fost titular și a avut o contribuție la primul gol al echipei noastre. Era minutul 29 când mijlocașul UTA-ei l-a angajat cu o pasă excelentă în spatele apărării adverse pe Ianis Stoica, acesta a centrat în fața porții iar Scalvini și-a introdus mingea în proprie poartă. Din păcate Miculescu a fost și erou negativ, la golul de 2-2 marcat de Canestrelli, când jucătorul nostru l-a scăpat din marcaj pe fundașul central al italienilor și acesta a reluat cu capul sub bară, peste portarul Popa.

În general jocul lui Miculescu a fost bun dar destul de discret. A fost distribuit de Florin Bratu pe postul de aripă dreapta într-un sistem 4-2-3-1 și, spre deosebire de ceea ce se întâmplă la echipa de club, decarul UTA-ei și-a părăsit destul de rar zona pentru a avea apariții periculoase în careu. A distribuit însă mingi utile colegilor, remarcându-se inclusiv prin câteva schimbări reușite de direcție a mingii, de pe un flanc pe altul. În repriza secundă a început să dea semne de oboseală nemaireușind să se replieze eficient pe fază defensivă și în cele din urmă a fost înlocuit în minutul 66 de Alexi Pitu. Celălalt jucător al UTA-ei, Isac, a rămas rezervă neutilizată.

România a dat speranțe suporterilor timp de o repriză că ar putea realiza o surpriză, importantă pentru moralul fotbalului românesc după dezastrul din ziua precedentă, când tot într-un duel Italia – România, reprezentativa sub 20 de ani a țării noastre a fost zdrobită cu 7-0. Gazdele au dominat teritorial prima repriză dar „tricolorii mici“ s-au apărat organizat și au dat dovadă de mult pragmatism, înscriind două goluri din două ocazii: primul a fost autogolul amintit, la care a contribuit și David Miculescu, iar al doilea a fost marcat de Racovițan în minutul 40. Imediat însă italienii au redus din diferență prin Mulattieri, parcă anunțând ce se va întâmpla în repriza secundă. Italia într-adevăr a apăsat puternic pedala de accelerație însă și echipa noastră le-a făcut adversarilor viața deosebit de ușoară. Este nepermis ca într-un interval de 10 minute (61-71) să încasezi trei goluri din corner, de la același jucător; culmea, un fundaș central, Canestrelli.

Până la urmă am pierdut într-un meci amical, în fața unei forțe europene însă felul cum am făcut-o ar trebui să dea de gândit staff-ului tehnic. Pentru România au evoluat următorii jucători: Popa – Țîrlea, Racovița, Drăgușin, Țicu (Ispas) – Dican (Șerban), Albu – Miculescu (Pitu), Popescu (Munteanu), Corbu – Stoica (Ilie). Antrenor: Florin Bratu

Recomandările redacției