A doua etapă a returului sezonului regular din primul eșalon al fotbalului românesc începe astăzi cu un afiș care altă dată constituia un derby pentru titlu, dar acum este doar un duel al disperării, în zona retrogradării: Dinamo – FC U.Craiova 1948.

Dar dacă vorbeam de duel pentru titlu, etapa care debutează astăzi programează și un astfel de meci. Duminică seara la Craiova are loc duelul CS Universitatea Craiova – FCSB, între două dintre pretendentele declarate la câștigarea campionatului. Echipa lui Reghecampf vine însă după două înfrângeri consecutive și se află la 14 puncte distanță de primul loc ocupat de CFR Cluj. Chiar și în condițiile înjumătățirii punctelor înainte de play-off, oltenii nu-și mai permit încă un eșec, mai ales că altfel riscă să rămână destul de mult și în urma celeilalte candidate.

Dar, dacă am amintit de play-off, să punctăm faptul că două dintre cele mai interesante meciuri ale etapei sunt programate între echipe care se luptă să ajungă la finalul sezonului regular, între primele 6 echipe ale campionatului. Unul dintre aceste meciuri, este cel în care este implicată echipa noastră, UTA, care va da piept sâmbătă cu FC Argeș, fiind practic un „război“ al grupărilor care încearcă să urce pe pozițiile vizate; în acest timp, în Moldova are loc o dispută între două echipe care deja sunt în acea zonă și care au ca obiectiv rămânerea deasupra liniei de play-off: FC Botoșani și FC Voluntari.

Nu lipsit de interes este și meciul dintre Sepsi și Chindia, două dintre echipele solide ale campionatului și care încă pot profita de etapele rămase pentru a încerca o atacare pe ultima sută de metri a zonei superioare a clasamentului.

Iată în continuare programul complet al etapei și clasamentul înaintea debutului acesteia:

  • Vineri, 20.30  Dinamo – FC U. Craiova 1948
  • Sâmbătă, ora 15.00  Sepsi OSK – Chindia Târgoviște
  • Sâmbătă, ora 17.30  UTA – FC Argeș
  • Sâmbătă, ora 20.30  Rapid – CS Mioveni
  • Duminică, ora 17.30  FC Botoșani – FC Voluntari
  • Duminică, ora 20.30  CS Universitatea Craiova – FCSB
  • Luni, ora 17.30  Gaz Metan Mediaș – Farul Constanța
  • Luni, ora 20.30  CFR Cluj – Academica Clinceni

Recomandările redacției