Prezent în studioul televiziunii Telekom Sport, managerul general al clubului FCSB, a vorbit despre experiența avută pe stadioanele din România și a scos în evidență atmosfera de la Arad: „Este cel mai frumos public pe care l-am întâlnit vreodată în România. Am jucat acolo imediat după ce fuseserăm eliminați din Conference League. În România ești înjurat mai ales după ce ai un insucces în cupele europene. Te înjură în primul rând steliștii din provincie, care te văd odată pe an și sunt furioși. Mă și gândeam «mamă, să vezi câte înjurături o să ne luăm». N-am auzit o înjurătură. Mare lecție de civilizație am primit acolo.“

Dincolo de civilizația publicului arădean, care de obicei nu reacționează negativ decât dacă este provocat de atitudinea adversarilor, declarația lui Mihai Stoica face publicului de pe Arena Francisc Neuman și un compliment indirect. Pentru că dacă cei de la FCSB se așteptau să fie înjurați de „steliștii din provincie“ iar acest lucru nu s-a întâmplat, probabil asta e și pentru că în tribune, singurii steliști erau în sectorul oaspeților.

Managerul FCSB-ului a ținut de asemenea să facă o paralelă între publicul de la Arad și cel al rivalilor de pe Bega. „ La Timișoara ne-au înjurat tot timpul. Vezi Doamne că au ei o rivalitate cu Steaua. Ce rivalitate? Noi avem cu Dinamo și Rapid și am avut cu Craiova Maxima“ a declarat Stoica.

FCSB și UTA se vor întâlni duminică seara, de la ora 21.30, pe Arena Națională din Capitală, în returul sezonului regular. În tur, la Arad, meciul s-a încheiat cu scorul de 1-1.

(foto: uta-arad.ro)

Recomandările redacției