În preajma Crăciunului, Asociația Îngeri pentru suflete revine cu două campanii de impact, care pur și simplu au topit inimile arădenilor.

Începând cu anul 2017, Îngeri pentru Suflete desfăsoară inițiativa „Adoptă o scrisoare”, născută din dorința de a susține familiile nevoiașe și de a împărți nu doar dragoste, ci și speranță în dar.

În cadrul campaniei „Adoptă o scrisoare”, copilașii au posibilitatea de a-i scrie lui Moș Crăciun ce își doresc cadou de sărbătorile de iarnă, ca răsplată pentru că au fost cuminți și ascultători. Împreună cu donatorii, voluntarii asociației încearcă să îndeplinească aceste vise, creând astfel pachete care să conțină, în măsura în care este realizabil, conținutul scrisorii adresate Moșului. Se ține cont mai ales de vârstă. În pachete nu se distribuie alimente perisabile.

Multe dintre scrisorile disponibile pentru a fi „adoptate” aduc lacrimi în ochii celor care doresc să se implice în acest proiect. Mulți dintre cei mici îi cer lui Moș Crăciun lucruri precum suc, pufuleți, bomboane, cornuri cu ciocolată sau mentosane.

Campania „Adoptă o Scrisoare” are un succes uriaș pe Facebook și presupune ca fiecare român cu suflet mare să adopte una sau mai multe scrisori și să îndeplinească dorințele unui copil. „Ne propunem să aducem speranța în sufletele a 1000 de copilași care au nevoie, pe lângă lucruri esențiale, de un zâmbet cald și o vorbă bună.Toate cadourile pregătite cu ocazia acestui proiect sunt mai apoi strânse la centrele de colectare din mai multe localități, atât în țară, cât și în străinătate, pentru ca fiecare dintre noi să poată contribui cu câte puțin din puținul său, precum și un gând bun transmis departe”, spune Alexandra Timar, coordonatoarea asociației.

Asociația Îngeri pentru suflete nu i-a uitat nici pe bătrânii uitați de lume. „În timp ce pentru majoritatea dintre noi venirea sărbătorilor de iarnă aduce speranță, bucurie și entuziasm în suflet, pentru bunicii singuri și cuprinși de griji Crăciunul rămâne doar o altă zi din calendar. Pentru a le veni în ajutor și pentru a le reda speranța de mult ascunsă în spatele grijilor de zi cu zi, am creat proiectul „Crăciun pentru Bunici”. Prin intermediul acestuia ne propunem să distribuim pachete ce conțin de obicei alimente neperisabile, ceva dulce, șosete groase sau o pătură. În fiecare pachet includem și fructe, mai ales portocale, pentru a ne asigura că mirosul inconfundabil al Crăciunului ajunge în casa fiecărui bunic”, este prezentarea care i se face acestui proiect.

Campania se desfășoară în perioada noiembrie-decembrie a fiecărui an și își propune să ofere cadouri către minimum 500 de bunici din „satele uitate de lume”, în județe precum Vaslui, Arad și Satu Mare. Proiectul are ca scop distribuirea de cadouri simbolice, care să genereze în mod obligatoriu un zâmbet cald şi certitudinea ca bunicii nu sunt chiar singuri pe lume.

Toate cadourile pregătite cu ocazia acestui proiect sunt mai apoi strânse la centrele de colectare din mai multe localități, atât în țară, cât și în străinătate, pentru ca fiecare dintre noi să poată contribui cu câte puțin din puținul său, precum și un gând bun transmis departe.

Așadar, dacă vreți să adoptați o scrisoare sau să ajutați un bunic, încă nu este prea târziu. Voluntarii din Cluj, Maramureș și Arad sunt pe teren de câteva zile, impartind zâmbete.„Nu uitați ca mai sunt câteva zile de campanie și mai avem copii și bunici nepreluati. Dacă vreți sa faceți o bucurie de Crăciun unui suflet, va așteptăm sa dați un mesaj privat pe pagina Alexandra Timar -Îngeri pentru suflete – și primiți toate detaliile”, scrie pe pagina de socializare a asociației.

Recomandările redacției