În această seară pe stadionul „Ion Oblemenco“ se întâlnesc două echipe rănite, pe care rezultatele din ultimele etape le-au îndepărtat de zonele clasamentului pe care le vizau înainte de începutul campionatului . CS Universitatea Craiova are cinci meciuri consecutive fără victorie în Liga 1. După trei înfrângeri au urmat două egaluri, care în contextul luptei pentru titlu, numai revenire nu au însemnat dacă ținem cont că în urma lor CS Universitatea Craiova a căzut pe locul 5, având nu mai puțin de 21 de puncte în minus față de liderul CFR Cluj. UTA, la fel, are 6 meciuri la rând în care nu a cunoscut gustul victoriei. Au fost în această perioadă trei eșecuri și trei remize, în urma cărora Bătrâna Doamnă a alunecat pe locul 9 în clasament, la 4 de ultimul care duce în play-out.

În etapa trecută ambele echipe au remizat, UTA acasă cu FC Botoșani iar echipa lui Reghecampf la Voluntari. Este clar că prin prisma terenului propriu și al valorii individuale a jucătorilor, CS Universitatea Craiova este favorită. Diferența nu este însă foarte mare dacă ținem cont că cele două echipe sunt apropiate (locurile 5 și 6) în ierarhia meciurilor de pe teren propriu respectiv a celor din deplasare.

În tur, la Arad, favoriții noștri au ieșit învingători de pe teren, unicul gol al acelei partide fiind marcat le Liviu Antal. A fost prima victorie a UTA-ei împotriva Craiovei de la revenirea în Liga 1, în sezonul trecut oltenii impunându-se atât acasă (2-0) cât și în deplasare (2-1). Cele două echipe (socotind aici CS Universitatea Craiova din punct de vedere al noii societăți înființate în 2013), s-au mai întâlnit de două ori și în Liga a 2-a, în sezonul 2013-2014, când din nou alb-albaștrii au câștigat în dublă manșă, 1-0 la Arad și 2-0 pe teren propriu.

Arbitrul partidei va fi Andrei Chivulete (București). Acesta va fi secondat de asistenții Alexandru Cerei (Cluj) și Andrei Constantinescu (București) plus al patrulea oficial, Robert Avram care vine și el din București. Brigada va fi supervizată de Irina Mîrț în timp ce ca observator de joc a fost delegat Paul Mincu (ambii observatori de asemenea din Capitală).

Partida va începe la ora 20.30 și va fi televizată în direct de Digi Sport 1, Telekom Sport 1 și Look Sport +.

(foto: uta-arad.ro)

Recomandările redacției