Probabil că 90% dintre suporterii UTA-ei ar fi semnat pentru un egal înaintea meciului însă e greu să nu simți frustrare după un nou meci în care UTA a fost echipa mai bună dar și-a bătut joc de o grămadă de ocazii, în special în finalul partidei. Prin prisma bugetului și a individualităților, rezultatul e unul onorant dar după aspectul jocului, echipa noastră nu avea voie să scape cele trei puncte.

Gazdele încep în atac, etalându-și obișnuitul joc combinativ, cu pase din prima. Oltenii insistă în special în flancul stâng, acolo unde Vukcevic are mult de lucru cu Ivan și Bancu. UTA se apără însă atent și reușește să țină mingea la o distanță sigură de propriul careu. Pe faza de construcție, jucătorii noștri par incomodați de pressingul foarte avansat al Craiovei astfel că apelează la destule mingi lungi care însă nu reușesc să surprindă apărarea avansată a alb-albaștrilor.

Primul moment mai periculos vine în minutul 12 când o combinație Bancu – Vînă surprinde apărarea arădeană însă Passaglia respinge în corner. În urma execuției acestuia Papp cade în careu tras de Erico însă Andrei Chivulete consideră că fundașul gazdelor a căzut mult prea ușor și lasă jocul să continue. În minutul 16, Shlyakov respinge slab, până la Ivan aflat la marginea careului mare însă atacantul oltenilor ratează execuția și mingea trece multe peste poartă.

UTA e periculoasă prima dată în minutul 23. Passaglia îl deposedează pe Bancu, mingea circulă pe traseul Ubbink – Dangubic, croatul îl vede venind în fața porții pe Miculescu dar îi centrează mult prea în față și decarul nostru nu ajunge la minge. Un minut mai târziu, Ubbink ajunge în poziție bună, la aproximativ 18 metri de poartă dar șutul neerlandezului este slab și se scurge pe lângă poartă. Ocaziile au venit pe fondul unui joc mai agresiv al echipei noastre, care a urcat linia de apărare și încearcă să recupereze baloanele mai sus.

Vine și replica gazdelor la atacurile UTA-ei. Într-una dintre rarele ocazii când mingea ajunge în flancul drept, Cîmpanu intră în interior și trage cu stângul dar mingea trece peste poarta lui Iacob. UTA rămâne însă avansată pe poziții și are o bună ocazie în minutul 28. Dangubic îl găsește de data asta pe Miculescu demarcat în spatele apărării Craiovei dar Bancu îl blochează pe tânărul atacant arădean. Un minut mai târziu Vukcevic scapă singur pe dreapta, centrează în fața porții și același Miculescu, din doar câțiva metri reia cu capul pe lângă poartă din plonjon. În același timp Erico este tras la pământ de Bancu dar Chivulete e hotărât să nu dea penalty decât în cazul unui fault evident. A fost prima ocazie cu adevărat mare a meciului.

Jucătorii lui Reghecampf comit tot mai multe greșeli și UTA pare să devină încet încet stăpâna jocului. Ubbink îl deschide excelent pe Dangunic dar acesta este semnalizat discutabil în offside, într-o poziție în care putea pleca perpendicular singur spre poarta lui Lazar. Imediat după aceea Koljic îl rașchetează pe Ubbink sub ochii lui Chivulete dar acesta nu vede infracțiunea. Protestează și oltenii la o intervenție tare a lui Shlyakov, care este iertat de galben.

Finalul reprizei îi aduce pe alb-albaștrii din nou în atac și Koljic este aproape de gol în minutul 42 când scapă din marcaj cu o piruetă dar șutează de la marginea careului foarte puțin peste poartă. UTA încearcă și ea să creeze pericol dar până la urmă repriza se încheie cu 0-0. 45 de minute în care UTA a început greoi dar apoi a jucat din ce în ce mai bine și putea conduce cu 1-0, pentru că a avut cea mai mare ocazie a reprizei.

UTA începe în atac repriza a doua și Dangubic îl caută din nou cu o centrare pe Miculescu, fără să îl găsească. În continuarea fazei, Benga îl deposedează pe Gustavo și trage puternic, la firul ierbii, dar Lazar reține. Vine imediat și prima fază controversată a reprizei secunde: Koljic intră cu talpa înainte la un duel cu Iacob dar Chivulete e decis să fie împăciuitor din nou și atacantul gazdelor scapă de avertisment. Același Koljic și Erico dau emoții spectatorilor la o ciocnire cap în cap dar din fericire ambii fotbaliști își revin. Bosniacul însă nu total și echipa medicală decide să nu riște, astfel că este înlocuit cu Baiaram, asta după ce la pauză Reghecampf îl înlocuise pe Vînă cu Fedele, pentru mai multă eficiență defensivă la mijlocul terenului.

Fază bună și rapidă de atac a UTA-ei în minutul 56. Benga recuperează la mijloc, Dangubic scoate la Ubbink care prelungește în dreapta la Antal, optarul UTA-ei retrimite în fața careului de unde Batha venit foarte bine din urmă trage peste poartă. Peste două minute Antal este semnalizat aparent în offside la o fază foarte periculoasă.

Laurențiu Reghecampf caută mutările câștigătoare și mai trimite doi jucători proaspeți pe teren: Vătăjelu și Crețu. Gyuszi Balint răspunde cu Roger, care intră în locul lui Antal. UTA continuă să domine clar și Ubbink execută pe poartă o lovitură liberă de la 18 metri lateral stânga dar Lazar reține. Ajungem la jumătatea reprizei și Craiova n-a avut nicio situație cât de cât relevantă în zona careului nostru în partea a doua a meciului. Publicul din tribune este din ce în ce mai nemulțumit și dezaprobă zgomotos jocul echipei favorite. Miculescu are și el două  incursiuni promițătoare dar trage slab în ambele ocazii.

Intră și Hora pentru ultimul sfert de oră, în locul lui Dangubic. La Craiova, ca ultima schimbare, Nistor îi lasă locul lui Roguljic, care are șansa de a-l testa pe Iacob dar trage mult peste poartă. Același Roguljic îi dă o centrare bună lui Ivan dar acesta reia cu capul pe lângă poartă. UTA pare să dea ceva semne de oboseală pentru că se înmulțesc execuțiile mai puțin reușite. Nu e cazul la Ubbink însă, care îl angajează pe Hora cu o execuție de generic dar atacantul arădean nu reușește să agațe mingea la câțiva metri de poartă. Ivan încearcă să replice dar finalizează defectuos o angajare foarte bună a lui Crețu.

Ratare uriașă pentru UTA în minutul 85. Ubbink îl angajează pe Shlyakov în stânga, rusul centrează în careul mic dar Hora își trece în cont încă o ocazie uriașă trimițând cu pieptul peste poartă din 3 metri! N-a fost ultima. Ubbink e lansat de Miculescu dar plătește tribut lipsei de viteză și nu reușește să finalizeze iar apoi la intrarea în prelungiri Miculescu este din nou într-o poziție excelentă și trage pe lângă poartă. Ubbink îl lansează pe Roger dar brazilianul își prelungește prea mult balonul. Craiova e în corzi, UTA atacă cu toate liniile dar Hora dacă tot n-a reușit să înscrie iese în evidență cu un cot în figura lui Papp și este eliminat. Craiova nu mai are timp să profite și meciul se încheie cu 0-0. Două puncte clar pierdute de UTA care a fost echipa (mult) mai bună.

Craiova: Lazar – Căpățână, Papp, Screciu, Bancu (62. Vătăjelu) – Gustavo, Vînă (46. Fedele), Nistor (76. Roguljic) – Cîmpanu (62. Crețu) Koljic (55. Baiaram), Ivan. Rezerve: Rusu – Vlădoiu, Bălașa, M. Constantin.Antrenor: Laurențiu Reghencampf

UTA: Iacob – Vukcevic, Erico, Benga, Shlyakov – Batha, Passaglia – Antal (64. Antal), Ubbink (90+5 Medjimorec), Miculescu – Dangubic (75. Hora). Rezerve: Balauru – Ilie, Dima, Bustea, Isac, Mercioiu. Antrenor: Laszlo Balint

Arbitri: A. Chivulete – A. Cerei, A. Constantinescu – R. Avram. Observatori: I. Mîrț (arbitri), P. Mincu (joc)

Cartonașe galbene: Ubbink, Passaglia  

Recomandările redacției