Clubul UTA a încheiat anul 2022 anunțând despărțirea de trei dintre jucătorii importanți în sezonul promovării: Marius Tomozei, Florin Ilie și Sorin Bustea. Însă cei trei nu sunt singurii care vor părăsi Aradul în această iarnă. UTA este decisă să mute agresiv pe piața transferurilor și să întărească substanțial compartimentul ofensiv, unul cu mari carențe de eficiență. Oficialii clubului, în speță Laszlo Balint nu au ascuns faptul că își doresc doi atacanți noi. În plus de asta, se pare că în vizor mai este și un mijlocaș ofensiv.

Ca urmare, deși încă nu a fost confirmată oficial, este sigură deja informația că Ioan Hora și Liviu Antal se vor despărți de Bătrâna Doamnă în această pauză competițională. Într-un sezon și jumătate la UTA, Hora a adunat 10 goluri, mult prea puțin pentru standardele unui atacant care trebuie să își ducă echipa în play-off. Antal se află de un an la Arad și, chiar dacă din când în când a arătat sclipiri care vorbesc despre calitățile care l-au făcut un nume respectat în fotbalul românesc, vârsta se pare că își spune cuvântul și în privința lui, astfel că prestațiile sale au devenit tot mai inconsistente în ultimele luni, motiv pentru care s-a decis identificarea unei soluții mai bune.

De asemenea, din informațiile pe care le avem, clubul caută variante de împrumut și pentru jucătorii U21 care, din diferite motive, n-au reușit să se impună în echipă. Se pare că cei mai vizați de o asemenea măsură sunt Adrian Mar și Tudor Călin. Reamintim că, atunci când și-a construit UTA lotul pentru acest sezon, era încă în vigoare obligativitatea de a începe meciul cu doi jucători U21 în teren, obligativitate care între timp s-a restrâns la unul singur.

Cât despre veniri, conducerea clubului s-ar afla aproape de a semna contracte cu patru noi jucători: doi atacanți, un mijlocaș ofensiv și un fundaș lateral. În ceea ce privește cea mai importantă achiziție, se pare că atacantul principal pe care UTA se va baza din ianuarie încolo are legătură cu Lituania: este fie un lituanian fie un fotbalist care vine din campionatul Lituaniei. De altfel, întrecerile din campionatele fostului spațiu ex-sovietic sunt foarte interesante din perspectiva unui club care vrea să aducă în iarnă jucători liberi de contract dar care să fie și la zi cu pregătirea. Acest lucru este datorat sistemului competițional din aceste țări, unul structurat nu pe ciclul toamnă-primăvară, ca în România și majoritatea țărilor europene ci pe cel primăvară-toamnă. Astfel UTA poate lua de pe această piață jucători care și-au încheiat contractul cu echipele lor în luna decembrie dar care, în același timp, au meciuri jucate până cu două-trei săptămâni în urmă.

Probabil mai multe amănunte concrete, atât în ceea ce privește venirile cât și referitoare la plecări, vom afla mâine după-amiază, la reunirea lotului, informații pe care, evident, le veți putea lectura în ediția de mâine a ziarului nostru.

(foto: uta-arad.ro)

Recomandările redacției