UTA pleacă miercuri în Turcia, pentru un stagiu de pregătire care va dura 10 zile. Intenția conducerii și a staff-ului tehnic este aceea de a bifa în această perioadă, trei partide test. Dacă pentru primul amical, care va avea loc pe 8 ianuarie, adversarul nu este încă bătut în cuie, se cunosc deja oponenții din meciurile pe care Bătrâna Doamnă le va juca în 11 respectiv 14 ianuarie: aceștia sunt echipa maghiară Honved și elvețienii de la FC Aarau.

Honved este una dintre echipele de mare tradiție ale fotbalului maghiar, având 112 ani vechime, perioadă în care a câștigat 14 titluri de campioană și 8 Cupe ale Ungariei. Cea mai mare performanță internațională a realizat-o în sezonul 1978-1979, când a ajuns în sferturile Cupei UEFA. Ultimul titlu l-a câștigat în 2017. În prezent, după 17 etape, se află pe locul 8 în campionat, cu 20 de puncte, cu doar cinci peste linia retrogradării.

FC Aarau este, la rândul ei, o echipă cu peste un secol de existență în fotbalul elvețian (s-a înființat în 1902) . Are trei titluri de campioană (ultimul în 1993) și în prezent se află pe locul 2 în liga secundă (loc de promovare), cu 31 de puncte după 18 etape, la doar două distanță de liderul FC Vaduz.

Echipa noastră se va întoarce din Antalya imediat după meciul cu elvețienii și va intra în ciclul de pregătire săptămânal pentru prima partidă oficială a anului, cea cu Gaz Metan Mediaș de pe teren propriu, programată pe 23 ianuarie.

(foto: uta-arad.ro)

Recomandările redacției