Clubul UTA a anunțat în urmă cu puțin timp transferul lui Karolis Laukzemis, vârful de atac al naționalei Lituaniei. Acesta este un atacant de careu, număr 9 clasic, are 1,88 înălțime și 29 de ani. Laukzemis vine liber de contract de la Kaysar Kyzylorda din Kazahkstan, echipă care a terminat sezonul pe locul 13 (retrogradabil). În acest sezon a evoluat la echipa de club în 25 de partide (22 ca titular) și a marcat 8 goluri, contabilizând și două pase decisive. De asemenea mai are 6 meciuri, un gol și o pasă decisivă în Cupa Kazahstanului. La reprezentativa Lituaniei a evoluat în această toamnă în patru partide (trei oficiale și un amical), fără să reușească să înscrie. În cv-ul său mai figurează echipe din Lituania, Estonia, Croația, Slovenia și Malta. Are și experiență internațională la nivel de club, adunând de-a lungul carierei 9 partide și două goluri în preliminariile Europa League.

Laukzemis întărește astfel contingentul lituanian al UTA-ei, care-i mai cuprinde pe Modestas Vorobjovas și Rolandas Baravykas. De altfel, atacantul a și recunoscut că prezența colegilor săi de națională în echipă a contat în alegerea sa: „Datorită lor urmăresc meciurile UTA-ei încă de dinainte de a avea ofertă de la acest club. M-a impresionat atmosfera pe care am văzut-o aici la meciurile de pe teren propriu. E un club important iar Mode și Rolandas mi-au dat amănunte despre condițiile de aici. Sunt un jucător muncitor, fac ceea ce îmi spune antrenorul și apoi este decizia lui dacă consideră că merit sau nu să joc. Am jucat ultimul meci pe 15 noiembrie, apoi am avut o scurtă vacanță iar în decembrie m-am antrenat cu un preparator fizic. Nu am probleme fizice, sigur îmi lipsește ritmul de joc dar asta se rezolvă în 2-3 partide astfel că la ora primului meci oficial vor fi 100%“

Laukzemis nu este singurul transfer al UTA-ei în această iarnă. Laszlo Balint a declarat că sunt negocieri aproape finalizate cu un al doilea atacant și de asemenea cu mijlocaș ofensiv de bandă care poate evolua atât în dreapta cât și în stânga, jucători pe care antrenorul speră să-i aibă cât mai repede la dispoziție în cantonamentul din Antalya.

De asemenea, Balint a mai declarat că își dorește și un fundaș lateral. Fără să confirme oficial varianta, atât tehnicianul UTA-ei cât și Bogdan Apostu au acceptat discuția despre Butean însă, ambii au subliniat că marea necunoscută în ecuația aducerii acestuia este faptul că jucătorul se află sub contract cu CFR Cluj astfel că orice negociere legată de pretențiile jucătorului versus posibilitățile clubului, nu poate avea loc decât după ce se lămurește situația dintre jucător și clubul său.

(foto: uta-arad.ro)

Recomandările redacției