Lotul de 23 de jucători pe care Laszlo Balint îl deplasează în Antalya cuprinde și trei nume care în această iarnă au făcut pasul dinspre Academia clubului către lotul mare: este vorba despre portarul Alexandru Roșca, fundașul dreapta Alexandru Pătlăgică și atacantul Ioan Vermeșan. Este un semn că afirmațiile făcute recent de directorul Academiei, Cristian Păcurar, anume că staff-ul primei echipe monitorizează constant jucătorii din propria pepinieră, sunt acoperite de realitate.

Alexandru Roșca (18 ani) este portar, a început fotbalul la vârsta de șapte an și a urcat toate treptele junioratului în tricoul UTA-ei, timp în care a prins și câteva antrenamente la echipa mare. Odată cu majoratul a fost trimis să capete experiență în această toamnă apărând poarta celor de la Crișul Chișineu-Criș. A făcut-o cu succes dovadă că fosta (de acum) sa echipă a reușit deja calificarea matematică în play-off, având doar 8 goluri încasate în 13 partide. Într-un scurt interviu acordat de curând publicației noastre a mărturisit: „Sunt un băiat ambițios și competitiv și încerc zi de zi să îmi întrec limitele. Puținul nu m-a mulțumit niciodată și mereu mi-am dus limitele la extrem până am obținut ce mi-am dorit. În fiecare zi am o nouă oportunitate de a fi mai bun și tocmai de asta îmi place să ies în evidentă.“ Tânărul portar al UTA-ei este un mare fan al lui Marc-Andre ter Stegen și visează ca într-o zi să apere în Bundesliga

Alexandru Pătlăgică (18 ani) este fundaș dreapta, a început fotbalul la Atletico, ajungând apoi la UTA, unde s-a remarcat ca unul dintre cele mai interesante „produse“ ale generației 2003. Anul trecut, a evoluat un sezon în liga a treia, la Crișul Chișineu-Criș iar în acest sezon de toamnă a urcat un eșalon, fiind trimis împrumut de UTA la divizionara secundă Dacia Unirea Brăila. Și-a câștigat rapid un loc de titular în echipă fiind una dintre prezențele constante în teren. A adunat 15 partide jucate în tricoul brăilenilor, dintre care 12 ca titular și 6 integralist.

Ioan Vermeșan (15 ani) este poate unul dintre cei mai interesanți jucători pe care îi are în curte Academia UTA. Despre tânărul atacant, agentul său Florin Iacob declara chiar că nu este cu nimic mai prejos decât mult mediatizatul Enes Sali: „E atacant, număr 9, măsoară 1,85 metri. E foarte bun, îi văd un viitor senzațional. Acest copil are dimensiunea muncii, nu i se urcă la cap“ l-a descris Iacob. Vermeșan a fost „cules“ de UTA de la Juventus Timișoara (după ce a avut un scurt periplu și la Academia Hagi unde nu a rămas deoarece familia îl dorea mai aproape de casă) și acum este component al echipei U17, singura de altfel care în această toamnă s-a calificat în play-off-ul Ligii Elitelor. Mai mult, Vermeșan este component și al echipei naționale U16 a României, pentru care a și marcat în septembrie în amicalul cu Bosnia-Herțegovina.

În afara celor trei, în lotul pe care UTA l-a deplasat în Antalya, se mai află și alții jucători proveniți de la Academia clubului: David Miculescu, Damian Isac și Marcel Mercioiu.

Recomandările redacției