Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat astăzi noi hotărâri în ceea ce privește măsurile de prevenire a răspândirii virusului SARS-COV 2. În ceea ce privește competițiile sportive, cea mai importantă este cea legată de prezența publicului pe stadioane și săli de sport. Astfel în localitățile unde la data desfășurării evenimentului incidența este de sub 1 la mie, prezența publicului va fi permisă până la 50% din capacitate. Dacă această incidență este depășită, capacitatea maximă până la care pot fi primiți spectatori este de 30%.

Așadar, numărul de spectatori pe care se va putea baza UTA la meciul cu Gaz Metan Mediaș din 23 ianuarie depinde de evoluția pandemiei în Arad. Cum ieri incidența în municipiu  a fost de 1,73 iar valul 5 în România se află abia la început, scenariul în care doar cei aproximativ 3000 de abonați vor avea acces la meci pare cel mai plauzibil.

Vestea bună (dacă poate fi ceva „bun“ într-un asemenea context) este că a fost menținută prevederea prin care nu doar vaccinarea sau trecerea prin boală vor garanta accesul la evenimentele sportive ci și testele PCR sau antigen.

De asemenea rămân în vigoare obligativitatea purtării măștii (atenție, doar măști de tip medical sau FFP2!) și a păstrării unei distanțe de minim doi metri între spectatori. În plus, din nou evenimentele sportive cu public pot fi organizate în intervalul orar 5-22 însă această măsură nu afectează în niciun fel clubul din moment ce meciul cu Gaz Metan Mediaș este programat în cursul după-amiezii iar reprezentanții LPF au declarat că vor ține cont la programarea partidelor de aceste prevederi astfel încât toate meciurile să se poată desfășura cu public.  

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției