UTA continuă să alimenteze echipele importante din fotbalul românesc, cu jucători care nu au mai făcut față în tricoul Bătrânei Doamne. Dacă Rapidul are în Liga 1 un important ex contingent arădean, iată că și Hermannstadt merge pe filiera arădeană în încercarea de a reveni în Liga 1. După ce anul trecut i-a încorporat pe Alexandru Oroian și Vali Buhăcianu, echipa de pe Cibin l-a adjudecat astăzi și pe Ioan Hora.

Atacantul s-a despărțit în această iarnă de UTA, după un an și jumătate în tricoul Bătrânei Doamne, perioadă în care a adunat 51 de partide, 11 goluri și o pasă decisivă. A fost al doilea mandat al lui Hora la UTA, primul fiind consemnat chiar la începutul carierei, când în perioada 2006-2008 orădeanul a contabilizat 3 goluri în 33 de apariții. Între cele două episoade, Hora a jucat la Gloria Bistrița, CFR Cluj, ASA Târgu Mureș, Pandurii Târgu Jiu, Konyaspor, Akhisaspor, Elazigspor, FCSB și Gaz Metan Mediaș, perioadă în care a câștigat un titlu de Campion al României, o Cupă a României, o Supercupă a României, o Cupă a Turciei și două Supercupe ale Turciei.

În această primăvară atacantul de de 33 de ani va coborî așadar în eșalonul secund, dar la o echipă fruntașă, care trage la promovare. Hermannstadt se află actualmente pe locul 2, cu 35 de puncte, după 16 etape.

Recomandările redacției