Antrenorul echipei UTA a fost mult mai relaxat la finalul meciului cu gabonezii de la AS Pelican, decât era acum câteva zile, imediat după înfrângerea drastică în fața belgienilor de la Charleroi. Fără a supralicita relevanța unei victorii în dauna unui adversar modest, Laszlo Balint e mulțumit că a văzut progres în exprimarea echipei dar este conștient că mai este mult de muncă iar timpul nu este aliatul principal al echipei sale:

„A fost un adversar exotic pentru noi dar important este că am reușit să ne completăm programul, pentru că vremea aceasta capricioasă din Antalya din această perioadă a pus probleme tuturor echipelor, inclusiv nouă și tocmai de asta am reușit să ne completăm programul abia pe ultima sută de metri. Dar până la urmă este că ne-am atins obiectivele și mă bucur că am întâlnit un adversar preocupat să joace. Au pasat, chiar în propriul teren, ceea ce ne-a permis și nouă să exersăm pressingul ofensiv. A fost un antrenament reușit  chiar dacă sunt lucruri de îmbunătățit. Încă ratăm mult, am primit și acest gol pe final, chiar dacă au fost mulți jucători tineri pe teren e clar că sunt destul de multe lucruri care pot fi îmbunătățite. Este un progres, spre deosebire de meciul trecut când am întâlnit un adversar de alt calibru. Nici atunci nu am întâlnit un adversar chiar rău dar am comis multe greșeli iar aici trec și ratările pe care le consider tot erori neforțate. Însă muncim și sperăm să ajungem la ora primului meci cât se poate de pregătiți.“

În continuare UTA va mai disputa un amical vineri în companiei echipei elvețiene de liga secundă, FC Aarau. A doua zi după acest meci, delegația utistă se întoarce la Arad unde va intra în linia dreaptă a pregătirilor pentru primul meci oficial al anului, cel de pe teren propriu cu Gaz Metan Mediaș, care va avea loc 23 ianuarie.

(foto: uta-arad.ro)

Recomandările redacției