La prezentarea lui Dumitru Cardoso, Laszlo Balint a mulțumit conducerii pentru „efortul“ făcut prin legitimarea suedezului de origine română-braziliană. Aceste se adaugă altor trei jucători nou încorporați în armata utistă de-a lungul acestei ierni: Laukzemis, Ongaro și Otele. Ținând cont de toate acestea exista bănuiala că bugetul pentru noi achiziții a fost epuizat. Însă antrenorul UTA-ei continuă să pună  „presiune“ pe conducere și să ceară întăriri: „Mai avem nevoie să ne mișcăm, avem posturi care încă nu sunt dublate calitativ și numeric. Îmi doresc un fundaș lateral. Totul depinde de conducere. Putem încerca și să mergem până la final cu acest lot dar este riscant“ a declarat Balint.

Pe lângă fundașul laterali, UTA s-ar putea trezi cu probleme de efectiv peste noapte și pe postul de mijlocaș ofensiv de bandă. CFR încearcă să-l ia pe Roger încă din această iarnă și oricând poate veni dinspre Gruia o ofertă pe care Alexandru Meszar să o considere satisfăcătoare. Nici în privința lui David Miculescu lucrurile nu pot fi bătute în cuie deoarece este un jucător tânăr, valoros, este golgeterul echipei și a arătat o formă bună și în cantonamentul din Antalya. Așadar și în cazul lui un transfer „peste noapte“ nu poate fi scos din ecuație. „Pe Miculescu îl văd foarte liniștit și foarte motivat. Inclusiv în Antalya s-a prezentat foarte bine atât la antrenamente cât și la meciurile pe care le-am jucat acolo, a fost principalul marcator al echipei, e un jucător care își pune din ce mai apăsat amprenta asupra realizărilor ofensive ale echipei și eu sper să o țină pe același drum. Eu am avut multe discuții cu el, cred că a înțeles foarte bine că trebuie să se detașeze de toate aceste zvonuri, de toate aceste discuții legate de un eventual transfer al lui, i-am explicat că până nu se concretizează ceva negru pe alb în ceea ce privește un transfer, el trebuie să fie 100% concentrat pe munca lui de la UTA pentru că iată, în momentul în care face acest lucru, reușește să crească de antrenament la antrenament, de la meci la meci și bineînțeles că și valoarea lui crește exponențial“ a detaliat Laszlo Balint situația decarului său.

În cazul nevoii de întăriri pe acest post, UTA ar avea la îndemână o soluție liberă și valoroasă, este vorba tocmai de o fostă vedetă a adversarului de mâine, Ronaldo Deaconu, care și-a reziliat înțelegerea cu medieșenii. Tehnicianul UTA-ei crede însă că Bătrâna Doamnă încă nu se poate „apropia“ de pretențiile salariale ale lui Deaconu.

În rest, Balint e în continuare preocupat de găsirea de echipe potrivite pentru jucătorii din lot, astfel încât aceștia să acumuleze experiență jucând la un nivel bun. Din acest punct de vedere au fost discuții pentru un împrumut al lui Pătlăgică la FC Brașov dar acesta nu s-a concretizat deoarece nu existau suficiente garanții că tânărul fundaș al UTA-ei va putea evolua suficient de mult la echipa de sub Tâmpa.

(foto: uta-arad.ro)

Recomandările redacției