Bătrâna Doamnă a pregătit meciul de mâine cu Rapid tot pe sinteticul de pe Motorul. Terenul ICRTI, pe care utiștii se antrenează de obicei, este tot înghețat din cauza temperaturilor scăzute din această săptămână așa că nu a putut fi folosit. Așa cum se știe, gazonul sintetic din Aradul Nou este destul de provocator cu musculatura jucătorilor, nu o dată antrenorul UTA-ei plângându-se că riscul de accidentare este crescut pe această suprafață.

De data aceasta, înainte de deplasarea de la București, Laszlo Balint a schimbat tonul la 180 de grade și nu doar că nu s-a plâns de condițiile de pregătire ci dimpotrivă a avut cuvinte de apreciere față de felul în care echipa se poate antrena în această perioadă: „Aș vrea să vedem partea pozitivă din toată această situație. Avem șansa ca atunci când terenul de iarbă nu este practicabil, să ne putem antrena pe un teren de dimensiuni normale. Sunt alte echipe care nu au teren sintetic decât de dimensiuni reduse. Eu vreau să le mulțumesc tuturor celor care se ocupă de bazele sportive, știu că fac tot ce este posibil să ne antrenăm în condiții normale. Este luna ianuarie, suntem conștienți că e o perioadă dificilă și trebuie să ne adaptăm“ a declarat tehnicianul UTA-ei.

Dincolo de declarațiile protocolare ale lui Balint, care se înscriu în atitudinea pozitivă generală prin care vrea probabil să detensioneze atmosfera din vestiar și din jurul echipei, n-ar fi rău ca, dacă tot se vorbește (să sperăm că nu doar se vorbește) despre investiții în infrastructura sportivă pusă la dispoziția UTA-ei, autoritățile locale să facă un „upgrade“ nu doar la Arena „Francisc Neuman“ ci și la terenurile puse la dispoziția echipei pentru antrenamente; pentru că, nu-i așa, cheia unui spectacol de succes o reprezintă calitatea muncii de la repetiții.

(foto: uta-arad.ro)

Recomandările redacției