Odată cu venirea noului antrenor, suporterii speră că activitatea de la Academie va fi monitorizată mai atent de staff-ul primei echipe. Deși, cel puțin în sezonul trecut, UTA a fost una dintre echipele care a acordat cele mai multe minute jucătorilor sub 21 de ani (pe locul 3 după Viitorul Constanța și FCSB), în ultima vreme lui Laszlo Balint i s-a reproșat că nu urmărește juniorii de la Academie iar celor aflați în lotul echipei mari nu le acordă suficiente șanse, preferând jucători de import.

Referitor la acest subiect, Ionuț Badea și-a făcut cunoscută viziunea pe care o are: „Deschiderea mea este foarte mare din punctul ăsta de vedere. Deja am luat legătura cu directorul Academiei, am stabilit câteva lucruri legate de criteriile de evaluare a juniorilor mari. A fost doar o discuție incipientă dar care va avea finalitate în săptămânile următoare. Orice club de talia UTA-ei trebuie să aibă o Academie care să-i aducă identitate. Am o mare deschidere și abia aștept să văd potențiale talente pentru prima echipă“

Până la transpunerea în consecințe concrete a acestei deschideri, primul pas a fost făcut sub forma cooptării în staff-ul lui Ionuț Badea a unui antrenor din cadrul Academiei. A fost condiția pusă de conducerea UTA-ei la negocierile cu Badea, probabil și din dorința ca în vestiar să fie prezentă și „vocea“ sau principiile clubului, acționând ca un element de continuitate în contrapartidă cu ceea ce chiar noul tehnician a numit

„condiția meteorică a antrenorului“. Alegerea s-a oprit la Dan Țapoș, antrenorul cu portarii din cadrul clubului, care astfel face din nou pasul spre prima echipă, unul unde a promovat de-a lungul timpului numeroși portari de valoare, cum ar fi de exemplu Cristi Bălgrădean. A existat la un moment dat și varianta ca din staff-ul lui Ionuț Badea să facă parte chiar directorul Academiei, Cristian Păcurar, dar acesta a dorit să continue munca de reorganizare începută la Academie.

Ionuț Badea a mărturisit că și-a fi dorit să lucreze de asemenea cu un alt arădean, Dinu Maghici, pe care l-a avut secund la Astra Giurgiu, însă acesta tocmai a preluat conducerea centrului de copii și juniori a Corvinului Hunedoara.

Revenind la jucători, pe lângă David Miculescu, golgeter al echipei și titular indiscutabil, Ionuț Badea va trebui să-l evalueze atent și pe Damian Isac, un jucător care anul acesta a primit mai puține minute decât în sezonul trecut, spre nemulțumirea fanilor. De asemenea, este de urmărit în ce măsură celelalte produse ale Academiei aflate în lot (Roșca, Pătlăgică sau Mercioiu) îl vor convinge pe tehnician că pot reprezenta soluții în meciurile din prima ligă.

(foto: uta-arad.ro)

Recomandările redacției