Noul antrenor al UTA-ei n-a avut deloc perioadă de adaptare. Este una dintre consecințele preluării unei echipe în mijlocul sezonului. Mai mult, partida de sâmbătă se anunță una dificilă, nu doar din cauza adversarului ci și a presiunii care apasă pe echipă, care nu a mai câștigat de 10 meciuri. Astfel, Ionuț Badea n-a avut timp de generalități și armonizare cu lotul ci a trebuit să intre direct în detaliile pregătirii unui meci care trebuie neapărat câștigat. La antrenamentele din această săptămână s-a lucrat mult pe partea tactică dar și la mentalul jucătorilor.

„Ne-am pregătit nu doar general ci și în specificitatea acestui joc. Victoria nu este doar un obiectiv ci și o nevoie. Dacă ce am lucrat la antrenamente se va concretiza măcar la 50% putem spera să avem și finalitate, ca o consecință a acțiunilor pe care le vom întreprinde. Tot ce am trimis a fost legat de încredere, acceptarea a ceea ce suntem pentru a putea merge mai departe. Când nu accepți situația în care te afli, nu ai cum să o schimbi.“ a detaliat tehnicianul pe marginea primelor trei zile de antrenamente.

Din punct de vedere tactic, am putea vedea o schimbare de abordare către una ceva mai prudentă, ținând cont de forța adversarului dar și de faptul că în ultimele meciuri, pe fondul unui joc foarte avântat, UTA s-a expus și au început să apară și fisuri în apărare. „ Va fi un meci greu cu o echipă aflată într-un moment foarte bun. Sepsi este foarte bine structurată, ai un grup puternic, iar de la venirea lui Cristiano Bergodi au căpătat naturalețe în exprimare, având și calitate individuală la jocul între linii și în zonele laterale în atac. Sunt adeptul unui joc complet. Am împrumutat destul de mult din stilul italian. Există posibilitatea la un moment dat, conjunctural, să apărăm un rezultat cu cinci fundași. Un antrenor care vede că nu poate câștiga meciul, este important să nu-l piardă“ sunt doar câteva dintre ideile tactice exprimate de Ionuț Badea vis-a-vis de calitățile adversarului dar și față de ce jocul propriei echipe.

Pentru meciul cu Sepsi  sunt indisponibili Vukcevic și Vorobjovas (suspendați) cărora li se adaugă Cardoso (accidentat). Otele încă nu este 100% pregătit fizic așa că ar putea fi o soluție doar venind de pe bancă în caz de nevoie. În ciuda acestor absențe, Badea este încrezător în posibilitatea de a alinia o echipă pregătită atât fizic cât și psihic să câștige partida de sâmbătă: „Am vorbit cu Gyuszi, mi-a oferit toate detaliile de care aveam nevoie, preparatorul fizic are și el deja toate datele de la baza de date a Instat-ului, am toate informațiile necesare despre echipă, despre forma sportivă a jucătorilor. Moral evident că atmosfera este bună, dar e ceva normal când se schimbă antrenorul, apare o extramotivație, o extraconcentrare. De asemenea faptul că nu există probleme administrative și financiare ar trebui să reprezinte o motivație intrinsecă pentru jucători, ca să dea totul.“

Badea a mai declarat că se bazează mult pe sprijinul suporterilor în meciul de sâmbătă și că echipa se va bate pentru fiecare metru de teren pentru a le oferi acestora satisfacția victoriei.

Recomandările redacției