Pentru partida împotriva campioanei, Ionuț Badea a păstrat același sistem 4-3-3, cu un singur mijlocaș defensiv și cu doi interi capabili să facă ambele faze ale jocului. Acesta este și motivul pentru care, surprinzător poate la prima vedere, dar logic în contextul sistemului ales, în locul lui Ubbink (suspendat) nu a apărut Vorobjovas ci a fost preferat tânărul Isac. Cealaltă schimbare din primul 11 față de meciul trecut a fost revenirea lui Vukcevic în banda dreaptă, muntenegreanul fiind preferat în dauna lui Baravykas. Dan Petrescu a modificat și mai agresiv echipa de la ultimul meci, cu CS Universitatea Craiova, nu doar din cauza suspendărilor lui Bălgrădean și Camora ci și din cauza uzurii fizice a jucătorilor, reclamată de fostul internațional. Jucători ca Itu, Neguț ori Sacko aveau misiunea de a duce energie și prospețime fizică în echipa liderului.

Începutul meciului este echilibrat. UTA arată agresivă și organizată. Totuși este surprinsă în minutul 14 când Ștefan centrează de pe stânga și Neguț din colțul careului de 6 metri îi ia fața lui Shlyakov și trimite spre poartă însă Iacob are o intervenție excelentă care ține tabela imaculată. Peste 3 minute Florin Ștefan prinde un șut din vole de la 25 de metri, mingea mușcă pământul dar Iacob este atent și intervine din nou. UTA pasează bine, ieșind cu mingea jos din apărare dar deocamdată lipsește ultima pasă, care să desfacă apărarea atletică a CFR-ului.

UTA are prima fază mai periculoasă în minutul 26, când Roger primește din partea stângă o minge în mijlocul careului dar ratează șutul aproape complet dintr-o poziție ofertantă. Își intră în rol și centralul Costreie cu câteva lovituri libere date pentru CFR deși infracțiunea fusese invers. UTA însă are o ocazie imensă în minutul 37. Miculescu are un raid fulminant pe partea dreaptă, aruncă o minge în careul de 6 metri dar Hindrich intervine incredibil de două ori la mingile trimise spre poartă de Dangubic și Laukzemis.

Jocul rămâne aprins pe final de repriză, Iacob are o nouă intervenție bună la o centrare periculoasă iar Miculescu este protagonistul a două noi șarje impetoase în același flanc drept. Încearcă și CFR să creeze pericol dar Deac și Sacko ezită să tragă din poziții bune și repriza se termină cu 0-0 pe tabelă. O repriză bună făcută de UTA dar din nou contabilizăm o ocazie din categoria ”așa ceva nu se ratează”.

Repriza secundă începe cu două schimbări ale lui Dan Petrescu, care ne dau frisoane: Omrani și Păun în locul lui Itu și Sacko. Și CFR se aruncă furioasă peste noi iar Neguț trage în stâlpul din stânga lui Iacob. Păun trage plasat de la 20 de metri, Iacob respinge greșit dar Deac șutează din 4 metri pe lângă poarta aproape goală. UTA încearcă să replice curajos dar joacă practic în 10 pentru că Laukzemis e la al treilea meci în care e ”pe nicăieri”. Vede și Ionuț Badea asta și-l schimbă pe lituanian cu Otele. De asemenea intră și Vorobjovas în locul lui Isac. UTA trece în 4-2-3-1 așeazare de contraatac, cu Dangubic vârf. Efectul e imediat, UTA având o fază șnur pe axa Roger – Dangubic – Miculescu iar decarul UTA-ei e aproape de gol cu o finalizare frumoasă din partea dreaptă dar mingea trece milimetric pe lângă poartă. Gazele au replică imediat dar Iacob deviază în bară șutul lui Păun.

Schimbă din nou Dan Petrescu, introducându-l pe Bordeianu în locul lui Neguț, schimbare care-l aduce pe Deac mai aproape de poartă. Minutul 66 ne aduce o oportunitate importantă când Manea dă pasă la portar, Hindrich prinde mingea în brațe și arbitrul dictează indirectă din 7metri. Roger îi mișcă lui Batha însă mingea n-are pe unde să intre în poartă pentru că toți jucătorii CFR-ului erau pe linia porții. UTA continuă să domine însă. Miculescu și Otele fac spectacol în benzi iar apărarea CFR-ului nu pare a avea soluții. Trege și Roger pe lângă poartă și consemnăm 10 minute de când CFR nu a ieșit din propria jumătate!

Dan Petrescu mai bagă o fisă și-l trimite în teren pe Petrila în locul lui Debeljuh, mișcare care îl aduce pe Omrani în pozișia de vârf. Lucrurile nu se schimbă fundamental și Dan Petrescu în disperare de cauză îl scoate pe Bordeianu intrat la pauză și introduce încă un atacant, pe Sergiu Buș. Badea replică prin trimiterea în teren a lui Medjimorec în locul lui Roger după ce anterior intrase și Baravykas în locul lui Dangubic. UTA se apără cu cerbicie și eficiență. Intrăm în minutul 90 și cei aproximativ 300 de suporteri ai UTA-ei domină categoric fondul sonor al stadionului transmițând energie în picioarele vlăguite ale jucătorilor. UTA gestionează însă excelent prelungirile și obține un egal mai mult decât meritat pe ternul campioanei!

CFR: Hindrich – Manea, Graovac, Burcă, Ștefan – Itu (46. Păun), Boateng, Deac – Neguț (62. Bordeanu, 84. Buș), Debeljuh (78. Petrila), Sacko (46. Omrani). Rezerve: Sava – Susic, Bălan, Chipciu. Antrenor: Dan Petrescu

UTA: Iacob – Vukcevic, Erico, Benga, Shlyakov – Roger (86. Medjomorec), Batha, Isac (56. Vorobjovas) – Miculescu, Laukzemis (56. Otele), Dangubic (73. Baravykas). Rezerve: Balauru – Pătlăgică, Dima, Hrezdac, Mercioiu. Antrenor: Ionuț Badea

Arbitri: Sorin Costreie (Buftea) – Daniel Mitruți (Craiova), Imre-Laszlo Bucsi (Sfântu Gheorghe) – Viorel Fluieran (Craiova). Observatori: Arbitri – Marcel Savaniu (Satu Mare), Joc – Cătălin Popa (Vaslui)

Cartonașe galbene: Ștefan, Graovac / Otele, Miculescu

Recomandările redacției