Dacă de fiecare dată când se deplasează într-un oraș rival, fanii UTA-ei sunt ținuți blocați și păziți ore în șir în spații delimitate în preajma stadionului advers, a devenit deja o obișnuință ca la Arad, tratamentul jandarmilor pentru galeriile oaspete să fie mult mai „relaxat“. Nu uităm cum fanii Politehnicii Timișoara nu doar că au mărșăluit prin centrul orașului dar și-au făcut și fotografii de grup în fața primăriei. Apoi chiar ultrașii dinamoviști, la meciul din Cupă din toamna lui 2019 au făcut scandal și au produs pagube restaurantelor din centrul orașului, culmea sub paza câtorva dube de jandarmi, a căror preocupare nu era liniștirea capetelor înfierbântate din galeria „câinilor roșii“ ci ținerea la distanță a arădenilor care și-ar fi dorit cu siguranță să-i readucă pe „linia de plutire“ pe turbulenți.

Nici înaintea meciului de astăzi lucrurile n-au stat diferit. Sub ocrotirea jandarmilor, aproximativ 100 de ultrași bucureșteni au făcut un tur al centrului Aradului, „pigmentat“ cu insulte la adresa trecătorilor aflați în raza lor vizuală. Înfometați după atâtea urări de bine adresate localnicilor, fanii lui Dinamo au descins în restaurantul „La Pergola“ unde ultrașii UTA-ei le-au pregătit o ambuscadă care s-a soldat cu o ciocnire de câteva secunde pe trotuarul din fața restaurantului. Jandarmii au intervenit rapid, împingându-i pe suporterii „câinilor“ înapoi în restaurant iar pe cei ai UTA-ei spre parcarea dintre liniile de tramvai.

Ultrașii veniți de la București urmează să facă joncțiunea în jurul orei 16, la stadion, cu fanii dinamoviști din județele învecinate.

Recomandările redacției