Așa cum am anticipat, au fost momente emoționante aseară pe Arena „Francisc Neuman“ la ceea ce a însemnat ultimul meci în tricoul UTA-ei pentru Roger Junio. Chiar dacă a stat doar un an la Arad, brazilianul s-a făcut iubit și respectat de suporteri datorită calităților, devotamentului și felului său deschis de a fi. La final, în ciuda atmosferei dezolante pricinuite de rezultatul înscris pe tabelă, galeria UTA-ei a găsit puterea de a-i scanda numele iar apoi, în drum spre vestiare Roger a fost aplaudat de toți spectatorii care mai rămăseseră în stadion după ultimul fluier al arbitrului.

Vizibil emoționat, brazilianul a declarat: „Așa e viața în fotbal, uneori trebuie să spui la revedere. A fost incredibil pentru mine când fanii mi-au cântat numele. Sunt recunoscător clubului, suporterilor, coechipierilor pentru tot, m-a ajutat mult și vreau să le urez mult succes mai departe. UTA va rămâne în inima mea.“

Cu siguranță că brazilianul și-ar fi dorit ca despărțirea de UTA să se petreacă altfel. Cu el marcând sau, dacă nu, măcar cu echipa reușind să câștige. N-a fost așa deși din nou șeptarul Bătrânei Doamne a fost implicat și determinat. La fel ca și colegii săi n-a găsit însă calmul care să-l facă să aleagă cele mai bune soluții în numeroasele momente de atac pe care le-a avut. Poate invoca și ghinionul la acea fază când a lovit mingea din vole dar aceasta s-a dus în bara transversală. „A fost un meci greu pentru noi, am avut ocazii să marcăm, dar nu am făcut-o. Cred că la golul lui Filip nu a fost offside dar așa a decis arbitru“ a declarat Roger legat de meci.

Dincolo de emoția momentului, pentru UTA, plecarea lui Roger înseamnă o sumă de bani în cont (în jur de 100.000 de euro din informațiile noastre) plus un mic procent dintr-o ulterioară revânzare a lui de către CFR Cluj. Însă, în același timp, înseamnă și un jucător titular, de calitate, în minus pentru Ionuț Badea. Antrenorul UTA-ei a preferat totuși să se gândescă mai degrabă la interesul clubului și al jucătorului: „Sportiv pot să am un punct de vedere vis-a-vis de această plecare însă nu și financiar. Roger semnase deja cu CFR Cluj iar acum clubul a și încasat niște bani pe el. Mă bucur pentru orice jucător care pleacă la un salariu mai mare, la o echipă mai bună.“

Roger a venit la UTA în ianuarie 2021 de la echipa de prima ligă letoniană FC Riga. În tricoul Bătrânei Doamne a evoluat 51 de partide, a marcat 5 goluri și a dat 7 pase decisive.

(foto: uta-arad.ro)

Recomandările redacției