E clar că după egalul de pe teren propriu cu Dinamo, orice discuție despre calificarea UTA-ei în play-off ține mai degrabă de recenzia unui film SF sau fantasy decât de realitatea fotbalistică a Ligii 1. Tocmai de aceea intră în discuție din acest moment abordarea meciurilor din perspectiva duelurilor din play-out. În acest context, nemaiavând presiunea de a recupera locuri în clasament prin câștigarea de maximum de puncte meci de meci, există în teorie și posibila abordare a meciurilor în cheia unei prudențe care să-i aducă UTA-ei din confruntările din deplasare un punct coroborat cu menținerea distanței față de urmăritoare, în cazul meciurilor cu echipe din aceeași zonă a clasamentului, cum e cazul celui de vineri. Această abordarea ar putea fi susținută de logica în care o înfrângere ar cântări mult mai greu negativ decât ar face-o victoria în plan pozitiv. Ipoteza poate fi amplificată și de una dintre teoriile des exprimate de Ionuț Badea, anume aceea că atunci când nu poți câștiga un meci, este important să nu-l pierzi.

Cu toate acestea, antrenorul UTA-ei, în urma analizei adversarului și a potențialului echipei pe care o antrenează, a decis că e optim să abordeze la victorie partida din deplasare cu FC U. Craiova 1948, asta deși a avut cuvinte de laudă aspura echipei pregătite de Nicolo Napoli: „O echipă foarte bine pregătită fizic, cu tranziții rapide, cu un joc colectiv foarte bun. Sunt o echipă în creștere, aflată într-un moment foarte bun, chiar dacă au pierdut ultimul meci, n-o să ne aștepte un meci deloc ușor dar este o bătălie pe care sper să o câștigăm și în sensul ăsta am lucrat toate antrenamentele. Va fi un meci strâns, între două echipe care nu lasă spații. Posibil ca echipa care va ieși cel mai clar din apărare să își creeze mai multe oportunități.“

Ionuț Badea nu se teme că semieșecul de pe teren propriu cu Dinamo va afecta jocul echipei sale. Antrenorul a dovedit că e bine informat în ceea ce privește psihologia publicului arădean, declarând că înțelege frustrarea provocată de incapacitatea echipei de a oferi victoria unui public care se raportează la o tradiție a luptei dintre UTA și echipele vechiului sistem, dar susține că atât el cât și echipa trebuie să ignore atmosfera din jurul lor și să se concentreze doar pe ceea ce au de făcut pentru a câștiga meciul care urmează: „Ca în orice moment din fotbal, în ziua respectivă e normal să fi afectat dar sarcina staff-ului și a jucătorilor e de a se gândi la următorul joc. Evindent că ținem cont de lucrurile pe care nu le-am făcut bine, există o analiză în bagajul nostru nostru mental dar jucătorii sunt atenți la ce li se cere și sper să punem totul în practică la meciul următor. Toți jucătorii sunt motivați sau conectați, am o echipă profesionistă, chiar dacă prin limbajul nonverbal unii pot arăta nemulțumire dar într-un lot nu poți să-i faci mereu pe toți fericiți.“

Dacă va fi așa rămâne de văzut deoarece toate amănuntele despre atmosfera bună din lot și profesionalismul jucătorilor, nu au valoare decât dacă sunt dublate de joc și mai ales rezultate. Cu Ionuț Badea pe bancă, UTA a avut acel declic pe care toată lumea îl aștepta (o victorie după 10 meciuri de secetă, urmată de o remiză pe terenul campioanei) însă apoi echipa a părut că așteaptă ca acel „declic“ să se transpună automat în rezultatul dorit la meciul de duminica trecută. N-a fost așa iar vineri vom vedea cât de multe au înțeles jucătorii UTA-ei din ce li s-a întâmplat la precedenta partidă.

  • POLI Tm spune:

    E logic bai antrenore!doar nu meri la egal?!chiar la U.am pretentii,de va bat sau fac egal aia cu voi-adio play-off si va indreptati spre liga2.Noi,promovam si daca picati derbyul vestului cu CINE,jucam?cu Simand,ori Pecika?

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției