Ionuț Badea a confirmat astăzi că în ultimele zile au existat numeroase discuții cu jucători care ar fi putut să întărească lotul Bătrânei Doamne pentru restul sezonului, în special pe zona ofensivă, acolo unde UTA suferă în continuare deși au trecut două ferestre de transferuri în care tot caută un atacant care să înscrie măcar un număr rezonabil de goluri „Am avut cinci variante de atacanți, inclusiv variante din liga a doua sau a treia din Portugalia. Toți au cerut sume exorbitante inclusiv în ceea ce reprezintă primele de instalare iar valoarea lor nu justifica acordarea unor asemenea sume“ a dezvăluit Ionuț Badea.

Noul antrenor al UTA-ei nu face astfel decât să confirme teoria… vechiului antrenor. Laszlo Balint a declarat în numeroase rânduri, ultima dată chiar într-o emisiune difuzată în această dimineață, că atacanții care oferă certitudini în ceea ce privește un număr de goluri marcate, sunt foarte puțini și tocmai de aceea, foarte scumpi.

Una dintre țintele UTA-ei ar fi putut fi găsită destul de aproape, adică între jucătorii care și-au reziliat contractul cu Gaz Metan Mediaș. A existat un interes al Bătrânei Doamne pentru Irobiso dar acesta nu s-a materializat, antrenorul explicând de ce: „Irobiso a făcut într-adevăr un meci foarte bun cu CFR Cluj, existând probabil o motivație specială pentru el de a fi văzut într-un asemenea meci pentru că dacă ne uităm pe cifrele lui din celelalte meciuri vedem că acestea nu sunt satisfăcătoare. Ar fi trebuit să renunțăm la un jucător pentru unul care nu este neapărat o certitudine.“

Chiar dacă argumentele antrenorului sunt logice, un sentiment de îngrijorare persistă în rândul fanilor. Față de sezonul de toamnă lotul pare a fi scăzut atât cantitativ cât și calitativ. Iar discuțiile despre posibila plecare și a lui David Miculescu, amplifică aceste temeri. „Eu nu știu de nicio discuție despre plecarea lui Miculescu. Dacă vine o ofertă de nerefuzat, așa cum am mai spus-o, eu mă bucur întotdeauna când un jucător pleacă la mai bine, asta fiind și în avantajul financiar al clubului. În plus, îi stimulează și pe ceilalți din lot să muncească pentru a-i călca pe umeri. Dacă se întâmplă, mă voi adapta la soluțiile pe care le voi avea“ a declarat Badea.

Reamintim că în această iarnă UTA a pierdut 10 jucători dintre care câțiva titulari (Roger, Passaglia) sau aflați în sistemul de rotație al antrenorului (Hora, Antal) iar dintre cei veniți singurul care este pregătit momentan să joace 90 de minute este lituanianul Laukzemis însă prestația acestuia este deocamdată departe de așteptări.

(foto: uta-arad.ro)

Recomandările redacției