Ionuț Badea a făcut patru schimbări în primul 11 față de meciul cu Dinamo. Ce-i drept, singura absență care a fost cauzată de alegerea antrenorului a fost cea a lui Laukzemis, căruia după cinci partide în care nu a arătat nimic în tricoul UTA-ei, i-a venit rândul să ia loc pe bancă. Ceilalți trei sunt Erico (accidentat la un antrenament din cursul săptămânii), Shlyakov (suspendat) și bineînțeles Roger, plecat la CFR Cluj. În locul lor au apărut în echipa de start Medjimorec care a făcut pereche în centrul defensivei cu Benga, Baravykas în poziția de fundaș stânga și jucătorii ofensivi Miculescu (revenit după suspendarea de o etapă) și Otele, nigerianul aflându-se la primul meci ca titular de când a venit la UTA.

Gazdele încep furios meciul și sunt aproape de gol în minutul 2, când după o combinație rapidă în banda stângă Baeten este găsit liber în careu, trage plasat la colțul lung dar Iacob intervine excelent și deviază în corner. Peste două minute, Vukcevic e din nou depășit ușor în dreapta și este rândul lui Bălan să rateze din poziție foarte bună, șutul său trecând pe lângă poartă. Replicat UTA-ei vine prin Otele care are o acțiune fulminantă în stânga dar centrarea sa nu găsește niciun coechipier. UTA echilibrează meciul și se apropie tot mai periculos de poarta celor de la FCU.

Isac e și el aproape de gol în minutul 16 dar din 10 metri lateral stânga ratează șutul și mingea se scurge pe lângă poarta lui Popa. Patru minute mai târziu Otele are un nou raid pe partea stângă, îl întoarce pe Negru dar trage direct în portarul Craiovei. Șutează și Miculescu de la distanță în minutul 25 dar slab, fără să îi producă niciun pericol lui Popa. Imediat își arată colții și oltenii și același activ Baeten reia cu capul liber din careu dar Iacob prinde.

Gazdele cresc din nou nivelul pressingului, la fel ca în debutul meciului li UTA are mari probleme în a ieși din propria jumătate. Bălan are o ocazie uriașă în minutul 33 când vine lansat în careu și reia cu capul puternic dar Iacob are un reflex extraordinar și ține tabea imaculată. UTA are din nou replică, Otele profită de o bâlbâială a apărării adverse, scapă spre poartă, Dangubic e liber în fața porții dar pasa nigerianului vine prea târziu și mingea e respinsă. Miculescu încearcă să încheie faza cu șut dar mingea trece peste poartă. Ceva mai bun e șutul lui Bălan la poarta cealaltă dar din nou Iacob e bine plasat și prinde.

Repriza se încheia cu un șut al lui Bauza peste poartă după o greșeală a lui Isac. 0-0 la pauză după o repriză vie cu multe faze de poartă dar și cu multe imprecizii la finalizare din partea ambelor echipe. Ambele echipe au avut perioade de dominare, cu un plus pentru UTA. Din păcate în afara lui Otele, niciunul dintre jucătorii ofensivi n-au fost la nivelul așteptat iar în defensivă au fost destule nesincronizări, din fericire nespeculate de echipa lui Nicolo Napoli.

Repriza secundă începe cu o ocazie uriașă a lui Isac. În minutul 49 Otele are din nou o acțiune bună în banda stângă, nigerianul îl găsește complet liber pe Isac la marginea careului de 6 metri, lateral dreapta însă mijlocașul UTA-ei trage direct în portar. La poarta cealaltă Asamoah trage de la distanță dar nu-i dă emoții lui Iacob. În minutul 54 o nouă fază promițătoare pentru Bătrâna Doamnă, Dangubic recuperează o mingea la 40 de metri de poartă, îl lansează pe Ubbink liber la marginea careului dar căpitanul UTA-ei e din nou neinspirat și întoarce mingea în loc să meargă spre poartă iar Vukcevic venit din urmă trage peste poartă.

Și în loc să fie 0-1 va fi 1-0 în minutul 56: Baeten execută un corner de pe partea stângă, Iacob nu iese, Compagno apare lansat, îl domină pe Medjimorec și trimite imparabil cu capul în poartă. Putea fi un gol în oglindă 6 minute mai târziu dar în cazul nostru la finalizare după un corner executat identic, vine Batha care în ciuda înălțimii mici lovește balonul cu capul dar îl trimite mult peste poartă.

Ionuț Badea schimbă și îl trimite pe Ongaro în locul lui Miculescu. Pericolul apare imediat dar nu de la canadian. Ubbink îl întinde pe Popa cu un șut de la marginea careului dar Popa respinge în corner. Același Ubbink execută, Batha e din nou liber în careu dar lovitura sa de cap lovește bara. Jocul se stinge însă la scurt timp, Otele pare că a terminat benzina și Ionuț Badea schimbă din nou: ies Otele și Isac, intră Mercioiu și Vorobjovas. Face și Napoli tot o dublă schimbare și ca urmare jocul devine destul de confuz până noii jucători își ocupă pozițiile.

Jocul UTA-ei este însă tot mai dezlânat și fără orizont. Ubbink înscrie dar jocul era oprit deja pentru că un jucător al gazdelor era căzut în careu. Intră și Laukezemis în locul lui Batha. UTA atacă în final cu mingi aruncate la întâmplare în careul advers. Și una dintre ele are sorți de izbândă! În minutul 90+1 Bușu respinge greșit o minge aruncată în propriul careu, Baravykas îi trimite lui Ongaro și canadianul trage cu sete din prima din mijlocul careului. Popa plonjează tardiv și e 1-1!!! Până la final nu se mai întâmplă nimic și UTA obține în extremis un punct meritat dar în urma unui joc care a ridicat destule semne de îngrijorare.

FCU: Popa – Negru (72. Paramatti), Kovacic, Diallo (cpt), Bușu – Baeten, Asamoah (72. Marquet), Bauza (87. Sidibe), Van Durmen – Compagno, Bălan. Rezerve: Mogoșanu – D. Albu, Pop, Ondaan, Blidar, C. Albu. Antrenor: Nicolo Napoli

UTA: Iacob – Vukcevic, Benga, Medjimorec, Baravykas – Isac (72. Mercioiu), Batha (87. Laukzemis) – Ubbink (cpt), Miculescu (63. Ongaro), Otele (72. Vorobjovas) – Dangubic. Rezerve: Balauru – Pătlăgică, Dima, Hrezdac. Antrenor: Ionuț Badea

Arbitri: Adrian Cojocaru (Galați) – Tunyogi Ferencz (Zalău), Marius Marchidanu (Brăila) – Andrei Moroiță (Ploiești). Observatori: Arbitri – Adrian Comănescu (Râmnicu Vâlcea), Joc – Ion Cățoi (București)

Au marcat: Compagno (56) / Ongaro (90+1)

Cartonașe galbene: Bușu, Bauza / Batha

Recomandările redacției